Löparprylarna du inte klarar dig utan

Löparprylarna du inte klarar dig utan

Vi har den senast tiden sett en enorm boom i antalet som löptränar. Vart man än vänder sig så ser man folk som är ute och springer. Morgon, lunch, middag, kväll och tiderna däremellan. Det är alla typer av människor som springer – unga, gamla, medelålders, kvinnor, män, barn, smala, tjocka, vältränade, otränade, etc etc. Varenda löpartävling är fulltecknad och för många lopp gäller det att hänga på låset ifall man ska vara garanterad en plats.

Jag älskar att springa. Det är en enorm frihetskänsla att bara få ge sig ut, springa och rensa tankarna. Enkelt är det också. Bara att öppna dörren och sticka ut.

Löpning är dessutom en mycket billig motionsform. Det enda man egentligen behöver investera i är ett par bra skor. Vilken typ av skor är däremot en djungel och åsikterna går isär vad gäller till exempel barfotaskor och uppbyggda skor.

Även om skor är det viktigaste finns det andra, både nödvändiga och mindre nödvändiga, prylar man kan behöva för att göra löpträningen roligare, bättre och mer effektiv. Pulsklocka är en sådan och exemplen är många.

Här vill jag dock tipsa om tre prylar jag tycker ska finnas i varje löpares hem.

Ett är kompressionsstrumpor. Förutom att de värmer gott ska de göra så att man springer snabbare, blodgenomströmningen ökar med 30-40%, återhämtningen blir snabbare och man mår bättre.

Två är ett hållningstillbehör. Själv har jag en Posture Classic från Swedish Posture. Den gör underverk för hållningen genom att pressa bak axlarna och ger därmed en upprätt position och mer funktionell hållning. Den funkar lika bra i löparspåret som på gymmet eller varför inte framför datorn.

Tre är ett sk FlipBelt. Den ersätter mobiltelefonhållare man har runt armen, nyckelfickor, etc. Jag och Mattias köpte ett varsitt FlipBelt i lördags och är helt sålda! Det är ett enkelt höftband av tyg i tubkonstruktion som löser alla förvaringsproblem vi aktiva har idag. I sitt FlipBelt förvarar man alla måste-ha-prylarna under träningspasset och detta med bibehållen rörelsefrihet. Hur bra som helst!

Har du någon pryl du inte kan vara utan?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *