Experiment Ensam med Marko Lehtosalo: Kan man ha kul ensam på ett nöjesfält

I ett par tidigare inlägg har jag skrivit om Experiment Ensam, programserien för webben där programledaren Marko Lehtosalo, eller Markoolio, testar hur det är att vara helt ensam i situationer där man normalt sett umgås med andra. I programmen försöker han reda ut vilken roll gemenskap spelar i människors liv. Blir det roligare tillsammans?

Åka radiobil själv?

Hittills har han varit ensam på en stand up-klubb och en karaokebar och nu är det dags för Marko att släppa loss ensam på ett nöjesfält. Är det skönt att slippa stå i kö till alla attraktioner? Är det kul att åka karuseller, berg- och dalbanor och radiobilar själv? Skrattar vi mer ihop med andra än när vi är själva? Hur mycket påverkas upplevelsen av omgivande människor?

Själv lever jag efter mottot att delad glädje är dubbel glädje. En bulle, en påse chips eller ett glas vin blir mycket godare när man delar stunden med andra. Däremot läser jag gärna en god bok eller ser en film bara jag vill se i min ensamhet. Då delar jag gärna mina känslor med andra efteråt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.