SMAK

Färdiglagad mat från FindusJag har nästan alltid med mig matlåda till jobbet. Självklart går vi ut och lunchar då och då. Jag jobbar ganska centralt i city så det finns en hel del bra restauranger i närheten av jobbet. Har jag med låda innehåller den för det mesta rester från middagen kvällen innan. Billigt, bekvämt och klimatsmart.

Ibland räcker inte middagsmaten till lunch. I de fallen blir det att gå iväg till affären i närheten av jobbet och handla med sig någon färdigmat från kyldisken eller frysen. Då är det skönt att veta att det numera faktiskt finns flera riktigt bra alternativ att välja på.

En av de bättre på marknaden är Findus med sin nyhet SMAK. De vill med denna lansering ta hål på myten om att fryst färdigmat är dålig. De vänder sig till den medvetne konsumenten som ställer höga krav på vad man äter och som vanligtvis väljer andra alternativ.

SMAK består av fyra enportionsrätter gjorda på riktigt bra råvaror, har bra balans mellan protein, fett och kolhydrater och med mycket smak. De rätter som finns just nu är Torskryggfilé med ärtgremolata och linguine, Svensk kyckling med pepparsås och risotto, Ricottabiff med sparriscrème och tagliatelle samt Lasagne gjord på svenskt nötkött, cheddarost och serverat med en ratatouille.

Förutom bra råvaror är förpackningstypen ny. Rätterna serveras i en tvådelad förpackning där delarna ska tillagas var för sig. Genom att dela upp tillagningen möjliggör man att respektive ingrediens uppnår maximal smak och konsistens och ändå ska det inte ta längre tid att tillaga än en annan färdigrätt från frysen.

Jag har fått hem biffen, torsken och kycklingen för test och jag återkommer givetvis med recension! Det ska bli mycket intressant att se hur det smakar!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.