Färsk fisk

Fisk är verkligen gott. Färsk fisk i synnerhet, även om vissa frysta sorter fungerar de också.

Vi frossade i färsk fisk och skaldjur under vår Thailandsvistelse. Vi åt bland annat grillad tonfisk, red snapper, white snapper, stingrocka, friterad bläckfisk, tigerräkor, musslor, etc etc. Tillbehör till detta varierade mellan bakpotatis med vitlökssmör och goda såser, ris och grönsaksspett. Riktigt gott och hur billigt som helst!

Kvällens middag blev också färsk fisk. Jag hittade färsk laxfilé till bra pris på Hemköp och köpte hem en bit lagom för vår familj. Jag la fisken i en ugnssäker form och toppade denna med en en burk creme fraiche saffran och tomat samt tunt skurna tomatskivor.

Till fisken serverade jag boil-in-bag fullkornsris från Uncle Bens. Hittade den förpackningen till bra pris i affären. Har aldrig testat boil-in-bag förut och det var mycket smidigt. Enda nackdelen är att det är svårare att anpassa mängden. En påse räckte inte och två blev för mycket…

Fisken var fantastiskt god och även riset. Kokt broccoli till och lite andra blandade grönsaker satte pricken över i:et på kvällens lyckade middag.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *