Färskpotatispremiär
Ikväll hade vi premiär av för oss årets första svenska färskpotatisar. Mums! Nykokta färskpotatisar med smör, mmm…. Nykokta färskpotatisar mosade på en hård smörgås, mmm… Nykokta färskpotatisar med gräddfil och gräslök, mmm… Listan kan göras lång!!!
Ikväll serverades färskpotatisen till en fiskgratäng. Vanlig torsk lades i en ungssäker form och toppades med en spenat- och citronsås. I spenat- och citronsåsen använde jag mig av hemodlade spenat och hemodlad dill! Lyx, lyx! Till maten hade vi även lättkokta, svenska primörmorötter. Maten vara verkligen supergod!
Fiskgratäng med spenat- och citronsås, 4 port
600 färsk torsk
100 g färsk bladspenat
1 knippe finhackad dill
1 citron, zest och saft
2 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
Lägg torsken i en ugnssäker form. Gör ordning spenat- och citronsåsen. Smält smör i en kastrull. Lägg i bladspenaten och låt fräsa någon minut. Lägg i den hackade dillen, citronzest och citronsaft samt matlagningsgrädde. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken. Gratinera i ugn på 225 grader i ca 20 minuter.
Senaste kommentarer