Färskpotatispremiär

Ikväll hade vi premiär av för oss årets första svenska färskpotatisar. Mums! Nykokta färskpotatisar med smör, mmm…. Nykokta färskpotatisar mosade på en hård smörgås, mmm… Nykokta färskpotatisar med gräddfil och gräslök, mmm… Listan kan göras lång!!!

Ikväll serverades färskpotatisen till en fiskgratäng. Vanlig torsk lades i en ungssäker form och toppades med en spenat- och citronsås. I spenat- och citronsåsen använde jag mig av hemodlade spenat och hemodlad dill! Lyx, lyx! Till maten hade vi även lättkokta, svenska primörmorötter. Maten vara verkligen supergod!

Fiskgratäng med spenat- och citronsås, 4 port

600 färsk torsk
100 g färsk bladspenat
1 knippe finhackad dill
1 citron, zest och saft
2 dl matlagningsgrädde
salt, peppar

Lägg torsken i en ugnssäker form. Gör ordning spenat- och citronsåsen. Smält smör i en kastrull. Lägg i bladspenaten och låt fräsa någon minut. Lägg i den hackade dillen, citronzest och citronsaft samt matlagningsgrädde. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken. Gratinera i ugn på 225 grader i ca 20 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *