Fine Dining S/S Drottningholm
Att jag älskar Stockholm och dess natur, skärgården, vatten och att åka båt kan knappast ha undgått någon. Förra säsongen/året åkte vi i princip bara vår egen båt. Innan dess gjorde jag och familjen väldigt ofta båtsightseeing med rederiet Strömma. Strömma erbjuder allt från sightseeingturer till utflykter och matkryssningar. Vi har riktigt många fina minnen från dessa kryssningar. I år satsar vi på att både åka vår egen båt och turer med Strömma.
För nästan exakt två år sedan var jag inbjuden på en fantastisk matkryssning ombord på den anrika båten M/S Prins Carl Philip. Den välmeriterade stjärnkocken KC Wallberg, som är traktör ombord på M/S Prins Carl Philip samt på S/S Drottningholm, bjöd på en helt galet god ekologisk trerätters-lunch. Härom kvällen var det dags igen att få njuta av KCs mat. Jag och maken var nämligen inbjudna till att provsmaka menyn på Strömmas nya kryssning Fine Dining S/S Drottningholm.
KC Wallberg har en stark tro på naturen. Mat ska vara fri från konstiga tillsatser. Han hämtar sina råvaror från noga utvalda odlare och uppfödare som delar hans syn på etisk djurhållning och hållbart jordbruk. KC använder gärna vilt från skog och sjö i sin matlagning. Allt är såklart ekologiskt och all fisk är MSC-märkt. Allt som serveras är dessutom egengjort från grunden.
Fine Dining-kryssningen pågår mellan 15/5-31/8. Priset är 845 kr pp och innefattar kryssning och 4-rättersmeny. Rätterna tillagas av handplockade råvaror, många från Mälardalens omgivningar. Efter ombordstigning bjuds varierade tilltugg samtidigt som fartyget lämna hamnen. Därefter väntar en spännande måltidsupplevelse med fyra rätter kombinerade med utvalda viner.
Först och främst vill jag säga att känslan av att befinna sig på ett sånt fint ångfartyg som S/S Drottningholm är en upplevelse i sig. Hon har varit i bruk i 100 år och kommer garanterat gå 100 år till. Kvällen var solig, varm och skön och att ett glas rosé på soldäck kändes helt rätt. Efter att ha provsmakat maten lovar jag er att ni verkligen har något att se fram emot. Otroligt fräscht och gott! Vi bjöds på tex en bit matjessill på potatis, kycklingaladåb, vit sparris och rökt regnbåge. Både Mattias och jag fick mersmak och en fine dining-kryssning är redan på planeringsstadiet. Kanske ses vi ombord?
Senaste kommentarer