Fine Dining S/S Drottningholm

Fine Dining S/S Drottningholm

Fine Dining S/S Drottningholm

S/S Drottningholm

S/S Drottningholm

Att jag älskar Stockholm och dess natur, skärgården, vatten och att åka båt kan knappast ha undgått någon. Förra säsongen/året åkte vi i princip bara vår egen båt. Innan dess gjorde jag och familjen väldigt ofta båtsightseeing med rederiet Strömma. Strömma erbjuder allt från sightseeingturer till utflykter och matkryssningar. Vi har riktigt många fina minnen från dessa kryssningar. I år satsar vi på att både åka vår egen båt och turer med Strömma.

Ett glas rosé på soldäck kändes helt rätt en kväll som denna.

Ett glas rosé på soldäck kändes helt rätt en kväll som denna.

Mattias valde öl.

Mattias valde öl.

För nästan exakt två år sedan var jag inbjuden på en fantastisk matkryssning ombord på den anrika båten M/S Prins Carl Philip. Den välmeriterade stjärnkocken KC Wallberg, som är traktör ombord på M/S Prins Carl Philip samt på S/S Drottningholm, bjöd på en helt galet god ekologisk trerätters-lunch. Härom kvällen var det dags igen att få njuta av KCs mat. Jag och maken var nämligen inbjudna till att provsmaka menyn på Strömmas nya kryssning Fine Dining S/S Drottningholm.

KC Wallberg

KC Wallberg

KC Wallberg har en stark tro på naturen. Mat ska vara fri från konstiga tillsatser. Han hämtar sina råvaror från noga utvalda odlare och uppfödare som delar hans syn på etisk djurhållning och hållbart jordbruk. KC använder gärna vilt från skog och sjö i sin matlagning. Allt är såklart ekologiskt och all fisk är MSC-märkt. Allt som serveras är dessutom egengjort från grunden.

Matjessill på potatis.

Matjessill på potatis.

Vit sparris.

Vit sparris.

Kycklingaladåb.

Kycklingaladåb.

Strömmas marknadschef Cecilia serverar rökt regnbåge.

Strömmas marknadschef Cecilia serverar rökt regnbåge.

Fine Dining-kryssningen pågår mellan 15/5-31/8. Priset är 845 kr pp och innefattar kryssning och 4-rättersmeny. Rätterna tillagas av handplockade råvaror, många från Mälardalens omgivningar. Efter ombordstigning bjuds varierade tilltugg samtidigt som fartyget lämna hamnen. Därefter väntar en spännande måltidsupplevelse med fyra rätter kombinerade med utvalda viner.

Matsalen rymmer ca 40 personer.

Matsalen rymmer ca 40 personer.

Underbar utsikt över vattnet.

Underbar utsikt över vattnet.

Först och främst vill jag säga att känslan av att befinna sig på ett sånt fint ångfartyg som S/S Drottningholm är en upplevelse i sig. Hon har varit i bruk i 100 år och kommer garanterat gå 100 år till. Kvällen var solig, varm och skön och att ett glas rosé på soldäck kändes helt rätt. Efter att ha provsmakat maten lovar jag er att ni verkligen har något att se fram emot. Otroligt fräscht och gott! Vi bjöds på tex en bit matjessill på potatis, kycklingaladåb, vit sparris och rökt regnbåge. Både Mattias och jag fick mersmak och en fine dining-kryssning är redan på planeringsstadiet. Kanske ses vi ombord?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *