Kyckling massaman i Crock Pot
Äntligen ett nytt Crock Pot-recept här på bloggen. Känns som det var ett tag sedan. Det är lätt att fastna i gamla beprövade hjulspår och istället för att testa nytt laga sina favoriträtter som man vet funkar och är uppskattade. Men här om dagen lagade jag en otroligt god kyckling massaman tillagad på enklast möjliga vis. Kokosmjölk, currypasta och jordnötssmör ger smak åt den här rätten som sköter sig helt själv i Crock Pot. Man behöver inte ens bryna något. Bara att blanda ihop, lägga ner och vänta tills maten är klar.
Det blev verkligen sååå gudagott att jag skulle kunna äta det om och om igen! Ett av mina bästa asiatiska Crock Pot-recept helt klart! Smakrikt med sting!
Kyckling massaman, 4 port
800 g kycklingfiléer/kycklinglårfilé
1-2 msk röd currypasta
0,5 msk garam masala
2 tsk gurkmeja
6 fasta potatisar
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
400 ml kokosmjölk på burk
1,5 dl jordnötssmör,
0.5 dl dl fisksås
0.5-1 dl vatten
Börja med att skala potatis och skär den i stora tärningar. Skala lök och vitlök. Klyfta löken och skiva vitlöken. Skär kycklingen i tunna bitar.
Blanda kyckling, currypasta och kryddor i Crock Pot-grytan. Lägg i potatis, lök och vitlök. Vispa ihop jordnötssmör, kokosmjöl, fisksås och vatten. Häll ner i grytan. Blanda runt. Låt gå på svag värme (låg effekt) i 4 timmar.
Servera med ris och grönsaker.
Vad är tanken med potatisen om man ändå äter ris till? 🙂
Rätten är så. Det liksom ingår i en massaman curry!
Hej! Jag är allergisk mot jordnötter men älskar denna rätt, kan man ersätta jordnötssmöret med något? Hälsningar Clara
Hmmm, jag vet faktiskt inte. Testa att bara utesluta det eller använd ett nötsmör som du tål!
Kram!