Fisk med taco spice mix

Häromveckan var jag hos läkaren för en hälsoundersökning. Alla provsvar visade att jag var frisk som en nötkärna och speciellt mina kolesterolvärden var tydligen fantastiska! Läkaren sa att jag måste äta väldigt bra och nyttig mat (hmmm…. visst, fast jag blandar upp med en hel del onyttigt som godis, glass, kakor, tårta etc). Mycket fisk trodde han att jag åt och fisk försöker jag planera in till minst två dagar i veckan.

Till middag ikväll blev det fisk. Jag hittade billig pangasiusfilé som jag kryddade upp med Fish Taco Spice Mix från Santa Maria. Kryddmixen innehåller lime, chili, vitlök, koriander och quinoa. På Santa Marias hemsida säger dom att ”Med den här kryddblandningen är det enkelt att få barnen att äta nyttig fisk”. Gustaf, som var den enda som var hemma, rörde inte ens fisken. Själv tyckte jag den var sådär. Inget jag skulle köpa igen dock.

Till fisken hade vi mos gjord på broccoli, blomkål, creme fraiche, salt och peppar. Det blev även en bönsallad gjord på svarta bönor, röd paprika, majs, lök och tomat dressat med citronsaft, olivolja och kryddor. Lite turkisk yoghurt och sweet chili sås blev pricken över i.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *