Fläskpannkaka

Svensk husmanskost bjöds det på till middag ikväll. För jag antar att Fläskpannkaka faller in under den kategorin. Ugnspannkaka med rivet äpple och stekt fläsk i smeten, lingonsylt, rivna morötter och vitkål. Mums mums! Vi åt alla så det stod härliga till!!!

Fläskpannkaka, 4 port

3 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl siktad dinkelmjöl (3 dl dinkelsikt + 1 dl dinkelfullkorn)
2 finrivna skalade och urkärnade äpplen
300-400 g skivat och stekt stekfläsk

Smörj en långpanna. Häll ned äggen i en bunke och vispa dessa tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt och vispa ihop till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken. Häll ned i långpannan och grädda på 225 grader i ca 20-30 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *