Fläskpannkaka
Svensk husmanskost bjöds det på till middag ikväll. För jag antar att Fläskpannkaka faller in under den kategorin. Ugnspannkaka med rivet äpple och stekt fläsk i smeten, lingonsylt, rivna morötter och vitkål. Mums mums! Vi åt alla så det stod härliga till!!!
Fläskpannkaka, 4 port
3 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl siktad dinkelmjöl (3 dl dinkelsikt + 1 dl dinkelfullkorn)
2 finrivna skalade och urkärnade äpplen
300-400 g skivat och stekt stekfläsk
Smörj en långpanna. Häll ned äggen i en bunke och vispa dessa tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt och vispa ihop till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken. Häll ned i långpannan och grädda på 225 grader i ca 20-30 min.
Senaste kommentarer