Krämig pasta med Quorn
Jag är inte vegetarian men jag älskar vegetarisk mat och har börjat laga mer och mer vegetariskt. Det är gott, ligger rätt i tiden och är bra både för hälsan och miljön. Ibland även för plånboken, speciellt om man lagar maten från grunden. Quorn är en vegetarisk produkt jag verkligen gillar. Quorn finns i så många olika goda varianter och man kan verkligen variera sig. Senast lagade jag till en vegansk superlunch med produkterna ur deras veganska sortiment och till jul blev det ett Quorn-julbord. Jag tycker dock inte man ska glömma bort quornbasvarorna Quorn Färs, Quorn Fileéer och Quorn Bitar. Kvällens middag blev krämig pasta med Quorn Bitar.
Jag började med att sakta bryna en påse Bitar och skivade champinjoner i olivolja i en stekpanna. Jag tillsatte flytande grönsaksfond och kryddade med salt, peppar och curry. Sedan tillsatte jag matlagningsgrädde (men självklart kan man lika gärna använda iMat, sojagrädde eller liknande) och mango chutney och lät allt småkoka i ca 10 minuter. Jag kokade pasta och när den var klar blandade jag samman pastan och quornsåsen till en krämig allt-i-ett rätt. Maten serverades sedan med riven parmesanost (kan givetvis uteslutas) och grönsaker. Riktigt smakrikt och gott!
Krämig pasta med Quorn Bitar, 4 port
4 port pasta
300 g Quorn Bitar
5 färska champinjoner
1 msk currypulver
salt, peppar
Olivolja till stekning
1 msk flytande grönsaksfond
2 dl visp- eller matlagningsgrädde (iMat, sojagrädde eller liknande)
0.5 dl mango chutney
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skiva champinjonerna. Bryna sakta en påse Quorn Bitar och de skivade champinjonerna i olivolja i en stekpanna. Tillsätt 1 msk flytande grönsaksfond. Krydda med salt, peppar och 1 msk curry. Tillsätt valfri gräddsort och 0.5 dl mango chutney och lät allt småkoka i ca 10 minuter. Blanda samman pastan och quornsåsen till en krämig allt-i-ett rätt. Servera med fräscha grönsaker.
Senaste kommentarer