Krämig pasta med Quorn

Vegetariska basråvaror i Quorn-sortimentet

Vegetariska basråvaror i Quorn-sortimentet

Jag är inte vegetarian men jag älskar vegetarisk mat och har börjat laga mer och mer vegetariskt. Det är gott, ligger rätt i tiden och är bra både för hälsan och miljön. Ibland även för plånboken, speciellt om man lagar maten från grunden. Quorn är en vegetarisk produkt jag verkligen gillar. Quorn finns i så många olika goda varianter och man kan verkligen variera sig. Senast lagade jag till en vegansk superlunch med produkterna ur deras veganska sortiment och till jul blev det ett Quorn-julbord. Jag tycker dock inte man ska glömma bort quornbasvarorna Quorn Färs, Quorn Fileéer och Quorn Bitar. Kvällens middag blev krämig pasta med Quorn Bitar.

Krämig allt-i-ett pasta med Quorn Bitar

Krämig allt-i-ett pasta med Quorn Bitar

Jag började med att sakta bryna en påse Bitar och skivade champinjoner i olivolja i en stekpanna. Jag tillsatte flytande grönsaksfond och kryddade med salt, peppar och curry. Sedan tillsatte jag matlagningsgrädde (men självklart kan man lika gärna använda iMat, sojagrädde eller liknande) och mango chutney och lät allt småkoka i ca 10 minuter. Jag kokade pasta och när den var klar blandade jag samman pastan och quornsåsen till en krämig allt-i-ett rätt. Maten serverades sedan med riven parmesanost (kan givetvis uteslutas) och grönsaker. Riktigt smakrikt och gott!

En helt underbart god vegetarisk måltid!

En helt underbart god vegetarisk måltid!

Krämig pasta med Quorn Bitar, 4 port

4 port pasta

300 g Quorn Bitar
5 färska champinjoner
1 msk currypulver
salt, peppar
Olivolja till stekning
1 msk flytande grönsaksfond
2 dl visp- eller matlagningsgrädde (iMat, sojagrädde eller liknande)
0.5 dl mango chutney

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Skiva champinjonerna. Bryna sakta en påse Quorn Bitar och de skivade champinjonerna i olivolja i en stekpanna. Tillsätt 1 msk flytande grönsaksfond. Krydda med salt, peppar och 1 msk curry. Tillsätt valfri gräddsort och 0.5 dl mango chutney och lät allt småkoka i ca 10 minuter. Blanda samman pastan och quornsåsen till en krämig allt-i-ett rätt. Servera med fräscha grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.