Smidigt i en form
Allt-i-ett mat är den bästa vardagsmaten tycker jag! Går ofta enkelt och ganska snabbt att laga och bara att skjutsa in i ugn, göra andra sysslor och vips är maten klar att ställas fram på bordet. Lasagne är en av familjens allt-i-ett favorit. Den variant jag gör går visserligen inte särskilt snabbt att laga, men är verkligen värd all ansträngning.
Förutom att det är väldigt gott är lasagne verkligen bra eftersom det är perfekt mat att laga till en stor form och förvara i frysen för stressiga dagar. Det är också den perfekta lunchlådematen då den smakar lika gott uppvärmd. Den går att variera på alla möjliga sätt. Det är bara att utgå från vad som finns hemma och eget smak och tycke. Jag gjorde en pastafri nyttigare variant för ett tag sedan som blev oerhört uppskattad av hela familjen.
Kvällens middag blev en klassisk lasagne och till detta serverades grönsaker. Riktigt smakrik och krämig variant som uppskattas av stora som små här hemma.
Hemlagad köttfärssås varvas med lasagneplattor och bechamelsås i ugnssäker form. Sedan toppar man det hela med valfri mängd riven ost och stoppar in formen i ugn på 225 grader i ca 40 minuter. Klart att servera!
Krämig köttfärssås, 6 port
800 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
4 msk tomatpuré
vatten
Arla creme fraiche paprika/chili
salt, peppar, paprikapulver
Bechamelsås
4 msk smör
4 msk vetemjöl
8 dl lättmjölk
salt och vitpeppar
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör noga till en tjock och slät massa. Häll i mjölken och låt koka upp under omrörning. Rör tills konsistensen är jämn. Smaka av med salt och vitpeppar.
Senaste kommentarer