Svennebanan-fredag

Barnfamiljernas fredagsfavorit – Tacos! Så även hemma hos oss. I fredags dukades det upp av allt vad vi gillar mest. Eller typ, majsen glömde jag. Det är barnens favorittillbehör. Majs är faktiskt inte en grönsak. Den räknas som spannmål och är en art i familjen gräs.

Det vankas svennebanan-middag

Alla är vi unika och alla äter vi våra tacos på olika sätt. Mattias gör bara sina tacos på mjuka fahitas-bröd. Jag äter allltid en eller två mjuka och alltid en nacho de luxe (nachochips som toppas med köttfärs och ost, micras tills osten smält och toppas med de tillbehör man själv gillar). Filippa äter ett mjukt bröd separat och köttfärs och alla tillbehör separat samt gör en nacho de luxe. Gustaf föredrar mängder av ost, guacamole och gräddfil, men tvingas även ta köttfärs och lite grönsaker i sitt mjuka bröd och äter sedan helst bara mängder av nachochips och dippar i såserna.

En mjuk taco

Vår taco-buffé består nästan alltid av mjuka fahitasbröd, nachochips, salsa, gräddfil, guacamole, sallad, gurka, tomat, paprika, rädisor, ost, röd lök och majs. Det täcker in de flestas önskemål och går alltid hem!

Just den här fredagen drack jag favoritölen Sol till mina tacos. Ljus, lättdrucken och harmoniserar med de många kryddorna och smakerna.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.