Forbina 9000

Forbina 9000

Forbina 9000

Såld - till oss!

Såld – till oss!

Jag ligger verkligen efter vad gäller bloggeriet. Har varit med om så mycket denna sommar som jag brinner för att dela med er. Vi har varit ute två längre resor med vår båt som har varit helt magiska. Mer om detta kommer. Har massor med fina bilder och tips på fina naturhamnar i Stockholms skärgård och Mälaren. Att skaffa båt och båtlivet visade sig vara helt rätt för mig och min familj. Vi älskar detta liv och bär med oss massor av minnen in i det kommande höstmörkret. Men i detta inlägg vill jag berätta om att vi för ett par veckor sedan sålde vår lilla pärla Atalaya. En bra nybörjarbåt men med två större barn blev hon helt enkelt för liten för oss. Vi har nu köpt en ny båt. En Forbina 9000.

Köpet firades redan på hemmaplan med bubbel och snittar.

Köpet firades redan på hemmaplan med bubbel och snittar.

Dags att köra hem vår nya båt!

Dags att köra hem vår nya båt!

Skål för nya båten!

Skål för nya båten!

Båten bär namnet Fidelie. Det kommer från latin och betyder pålitlig, trogen, lojal. Riktigt bra namn. Båten i sig är också riktigt bra. Den har allt vi önskar! Snyggt utseende, två sovrum, två matplatser, gasugn, en kyl med frys och en kylbox, flybridge, stor badbrygga, bra förvaringsutrymmen, eltoalett, dusch inne och på badbryggan, går snabbt, ankarspel, bogpropeller, etc etc. Måste fortfarande nypa mig i armen när jag ser och/eller är på båten. Är det verkligen vår?!

Båten har en topphastighet på ca 22 knop.

Båten har en topphastighet på ca 22 knop.

Vink vink till alla förbipasserande!

Vink vink till alla förbipasserande!

Vi har redan gjort en första lite längre resa med Fidelie. Tyvärr glömde vi då kameran hemma men jungfruresan hem från Stockholm marin, där vi köpte både Fidelie och Atalaya, till vår hem-marina bjuder jag på i detta inlägg. Även om vår semester närmar sig sitt slut kommer båtsäsongen inte ta slut med den. Vi kommer åka ut så fort vi får tillfälle. Helger och långhelger. Båt är livet!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *