Proteinrik och riktigt nyttig mugcake

Mellanmål och kvällsfika är något jag måste, och vill, äta varje dag. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsfika – så ser nästan alltid mina dagar ut. Sen blir det ofta en och annan sötsak däremellan också, om sanningen ska fram. Vad jag äter till mellanmål och kvällsfika varierar självklart efter vad som finns i skåp, frys och kyl och vilken dag i veckan det är. Storleken på mellanmålen varierar också, mycket beroende på hunger och sug.

Proteinrik och riktigt nyttig mugcake

Proteinrik och riktigt nyttig mugcake

Vad gäller kvällsfika kan det tex bestå av en god smörgås/fröknäcke och ett glas mjölk, fruktsallad, nyttiga chokladbollar, grekisk yoghurt, kvarg, proteinpannkaka och protein pudding. Idag testade jag att göra en proteinrik och riktigt nyttig mugcake. Receptet hittade jag hos Svenskt Kosttillskott.

Mycket enkelt och snabbt att röra ihop och 1,5 minuter i mikron. Smidigt! Och hur gott var inte detta?! Kakan smakade nästan som min favoritefterrätt chokladfondant. Jag serverade denna mugcake med vaniljkvarg och tinade hallon/blåbär. Fantastiskt gott och något jag garanterat kommer att laga till igen!

Proteinrik mugcake, 2 port

1 ägg
0,5 msk rapsolja
30 g kvarg
1 msk mandelmjölk
1 msk Core Protein Delite Double Chocolate
1 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 tsk kakao
1 msk stevia strö
1/2 tsk bakpulver

Blanda ägg och kvarg i en skål tills du har en slät smet. Eventuellt kan du behöva använda en mixer eller visp. Blanda ner övriga ingredienser och rör tills du har en jämn och slät smet på nytt. Smörj en större kopp med lite smör eller margarin. Häll ner smeten i koppen och grädda på full effekt i mikron i 1,5-2 minuter. Kakan är klar när den släpper från kanterna. Vänd koppen upp och ner på en tallrik och servera kakan med lite kvarg och eventuellt färska bär.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *