Det allra hottaste just nu är att äta grönt och klimatsmart. För dig själv och för att rädda vår planet. Att äta grönt är helt enkelt det ”nya svarta”. Då passar en vegansk krämig gryta med underbara smaker riktigt bra. Serverar man den här rätten får man garanterat komplimanger! Det krävs ingen stor insats och gästerna kommer att bli imponerade. Den magiska ingrediensen är jordnötssmör. Det gör grytan extra fyllig och smakrik. Sååå gott!
Vegansk Massaman Curry i Crock Pot
Jag älskar thailändsk mat. Phad thai och Massaman curry är två av mina absoluta favoriträtter. Så mycket goda smaker och konsistenser i en och samma rätt. Älskar kombon sött/salt och mjukt/crunchigt. Phad thai måste lagas till i panna på spisen men Massaman curry blir supergott när det tillagas i Crock Pot. Mitt recept på Massaman curry med kyckling i C P får ni inte missa. Idag åt vi en magisk vegansk Massaman Curry i Crock Pot.
Det här är ett recept från ”Vegansk streetfood” av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani, Kakao förlag. Jag själv har inte kokboken men hittade receptet på nätet. Älskar att testa nya recept.
Massaman curry med rotfrukter och broccoli, 4–6 portioner
500 g potatis
En stor sötpotatis (ca 200 g)
250 g färsk broccoli
1 gul lök
1/2 röd paprika
1 färsk chilipeppar
3 tsk röd currypasta
1 kanelstång
4 msk jordnötssmör
1 tsk kumminfrön
1 tsk gurkmeja
2-3 tsk flingsalt
1 msk riven färsk ingefära
400 ml kokosmjölk
2 msk olivolja
Skala potatis och sötpotatis. Skär i bitar. Dela broccolin i mindre buketter, ta även hand om roten och skiva ned denna. Skala och hacka löken. Skär paprikan i bitar och finhacka chilin. Hetta upp olivolja i Crock Pot-grytan på spisen. Fräs currypasta, kanelstång, kumminfrön och gurkmeja. Se till så att kryddorna inte bränns. När det börjar dofta tillsätter du kokosmjölk, salt, färsk ingefära och jordnötssmör. Sätt tillbaka på tillagningsenheten. Rör om och lägg sedan i potatis, sötpotatis, broccoli, paprika, chili och lök. Låt gå på svag värme i 3-4 timmar.
Toppa med rostade jordnötter och salladslök. Servera med ris.
Senaste kommentarer