Vegansk Massaman Curry i Crock Pot

Vegansk Massaman Curry i Crock Pot

Vegansk Massaman Curry i Crock Pot

Jag älskar thailändsk mat. Phad thai och Massaman curry är två av mina absoluta favoriträtter. Så mycket goda smaker och konsistenser i en och samma rätt. Älskar kombon sött/salt och mjukt/crunchigt. Phad thai måste lagas till i panna på spisen men Massaman curry blir supergott när det tillagas i Crock Pot. Mitt recept på Massaman curry med kyckling i C P får ni inte missa. Idag åt vi en magisk vegansk Massaman Curry i Crock Pot.

Alla ingredienser som behövs.

Alla ingredienser som behövs.

Först fräser man alla kryddor i grytan på spisen för att få ut alla smaker.

Först fräser man alla kryddor i grytan på spisen för att få ut alla smaker.

Sedan är det bara att ha ned övriga ingredienser. Visst ser det fräscht och gott ut redan nu?!

Sedan är det bara att ha ned övriga ingredienser. Visst ser det fräscht och gott ut redan nu?!

Klart efter ca 3,5 timmar på låg.

Klart efter ca 3,5 timmar på låg.

Det här är ett recept från ”Vegansk streetfood” av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani, Kakao förlag. Jag själv har inte kokboken men hittade receptet på nätet. Älskar att testa nya recept.

Det allra hottaste just nu är att äta grönt och klimatsmart. För dig själv och för att rädda vår planet. Att äta grönt är helt enkelt det ”nya svarta”. Då passar en vegansk krämig gryta med underbara smaker riktigt bra. Serverar man den här rätten får man garanterat komplimanger! Det krävs ingen stor insats och gästerna kommer att bli imponerade. Den magiska ingrediensen är jordnötssmör. Det gör grytan extra fyllig och smakrik. Sååå gott!

Massaman curry med rotfrukter och broccoli

Massaman curry med rotfrukter och broccoli

Massaman curry med rotfrukter och broccoli, 4–6 portioner

500 g potatis
En stor sötpotatis (ca 200 g)
250 g färsk broccoli
1 gul lök
1/2 röd paprika
1 färsk chilipeppar
3 tsk röd currypasta
1 kanelstång
4 msk jordnötssmör
1 tsk kumminfrön
1 tsk gurkmeja
2-3 tsk flingsalt
1 msk riven färsk ingefära
400 ml kokosmjölk
2 msk olivolja

Skala potatis och sötpotatis. Skär i bitar. Dela broccolin i mindre buketter, ta även hand om roten och skiva ned denna. Skala och hacka löken. Skär paprikan i bitar och finhacka chilin. Hetta upp olivolja i Crock Pot-grytan på spisen. Fräs currypasta, kanelstång, kumminfrön och gurkmeja. Se till så att kryddorna inte bränns. När det börjar dofta tillsätter du kokosmjölk, salt, färsk ingefära och jordnötssmör. Sätt tillbaka på tillagningsenheten. Rör om och lägg sedan i potatis, sötpotatis, broccoli, paprika, chili och lök. Låt gå på svag värme i 3-4 timmar.

Toppa med rostade jordnötter och salladslök. Servera med ris.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *