Förhandsvisning av Noah

Noah

Igår var jag på förhandsvisningen av den mycket omskrivna filmen Noah som har premiär på bio i morgon. Filmen har inspirerats av den episka berättelsen om Noak från bibeln om mod, uppoffring och hopp och är regisserad av Darren Aronofsky. I rollerna ser vi bland annat Russel Crowe, Emma Watson, Jennifer Connelly och Anthony Hopkins. Filmen är framför allt omskriven av den anledningen att ett flertal religiösa grupper har upprörts enormt över tilltaget att filmatisera stycken ur bibeln.

Filmen handlar om Noak som är utvald av Skaparen att rädda världen från mänsklighetens synder. Han bygger en ark som ska skydda hans familj och två representanter för varje djurart som finns på jorden. Till sin hjälp att bygga arken har han ett gäng jättar som från början var vackra ljussken men som straffades av Skaparen och förvandlades till stenjättar. Allt går inte smärtfritt för det finns andra människor som vill bli räddade och också följa med på arken och konflikter uppstår när Noah avvisar dem.

Jag tycker filmen var ganska bra. Den var storslagen och mäktig att se. 3D-formatet gav effekterna en extra dimension. Skådespelarna tyckte jag gjorde ett bra jobb. De flesta spelade mycket trovärdigt och med känsla. Storyn i sig tyckte jag var ganska tunn. Det hände helt enkelt inte så mycket och den var med sina över 2 timmar lite seg på sina håll. Filmen var också ganska förutsägbar, vilket dock inte är så konstigt med tanke på att den bygger på en välkänd historia som de flesta känner till.

Filmen är helt klart sevärd. Totalbetyget från mig är 3 av 5.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *