Halvdan Viking

Mitt äldsta barn Filippa är 9 år och går i trean. Varje dag har de en läsläxa, dvs de ska läsa minst 15 minuter i en bok de själv har fått välja. De har sedan en läslogg där de skriver upp vilka böcker de har läst, författare och några korta meningar om boken.

Filippa gör sin läsläxa

En stor favorit hos Filippa är böckerna om Lasse-Majas detektivbyrå av Martin Widmark och illustratören Helena Willis. Filippa har vid det här laget läst de flesta böcker i serien. Martin Widmark har dock inte bara skrivit böckerna om Lasse-Maja utan även tex böckerna om Halvdan Viking tillsammans med illustratören Mats Vänehem.

Miklagårds lås

Halvdan Viking är en serie om den unge pojken Halvdan, som hamnar i det ena äventyret efter det andra, tillsammans med kompisen Meia. Hittills har det kommit ut fem böcker i denna serie. Böckerna är fristående från varandra.

Boken innehåller inte bara en spännande berättelse utan även fina illustrationer

Filippa har precis läst om vikingatiden i skolan och därför tyckte jag att serien om Halvdan borde passa henne alldeles utmärkt. Vi införskaffade den femte boken i serien som precis har kommit ut i bokhandeln, Miklagårds lås. De tidigare böckerna har hon alltså inte läst. Hon läste Miklagårds lås och sedan bad jag henne skriva en kort recension om boken som följer nedan.

Den här boken handlar om en kille som heter Halvdan och en som heter Grimulf och Björn och en tjej som heter Meia. Halvdan, Grimulf, Björn och Meia letar efter Halvdans pappa Leif. Dom letar och letar och till slut träffar de en tjej som heter Disa. Disa hjälper dom att hitta pappa Leif.

Boken var otroligt rolig och bra. Det var en lagom lång och bra bok. Jag gillade när Halvdan rimmade. Man fattade inte mycket alls i början men sen började man fatta när man hade läst en bit. Den var rolig den där pappa Leif, att han retade folk med sitt träningsspel. Återigen, boken var otroligt bra.

Tack Filippa för den fina recensionen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.