Vårig lunch med kycklingspett från Kronfågel
Nu stundar snart vårens och försommarens alla fester. Det är bröllop, studentmottagningar, dop, konfirmationer, midsommar, pingst, etc. Det är också After work eller vår- och sommarfester på jobbet. Man samlas ganska många och äter, dricker, umgås och myser. Buffét är ett lyckat koncept vid dessa tillfällen. Till dessa vill jag tipsa om färdiga kycklingspett. Kycklingspetten är en av vårens nyheter från Kronfågel. Det är färdiga kycklingspett som man hittar i delikatessdisken och finns i smakerna Sweet Texas BBQ, Teriyaki, Mango Jalapeño, Sweet Chili och Blandade örter. Bara att värma på i grillen eller ugnen. Idag bjöd vi in delar av släkten på vårig lunch med kycklingspett från Kronfågel.
För ett par veckor sedan fick jag hem ett härligt bud från Kronfågel innehållandes smått och gott som passar perfekt vid sådana här tillfällen. I kylväskan låg det goda dippsåser från Sevan, en bluetooth-högtalare från Roxcore, nötmix från Exotic och självklart de svenska kycklingspetten från Kronfågel. Extra kul med högtalaren. Musik bidrar alltid till att skapa god stämning! Det var faktiskt riktigt bra ljud i denna lilla högtalare. Den får följa med på nästa semesterresa.
För att få en komplett lunch serverade jag även några extra kycklingklubbor från Kronfågel, korv från Bullens Beer Banger och Lithells, (köpt) potatissallad, grönsallad, några extra såser, bröd, smör och ost. Även om det bara var en lunch måste den, enligt mina mått sett, självklart avslutas med något sött. Sockerkaka är enkelt, gott och uppskattat!
Det blev verkligen en otroligt god lunch! Magiskt gott skulle jag vilja säga. Visserligen är jag kanske partisk. Dels för att jag är en kycklingälskare av rang, dels för att jag hade fixat och donat helt och hållet själv. Mattias stod för grillningen, men i övrigt så hade jag fixat allt. Kycklingspetten måste ni testa. Cirka 10 minuter på grillen. Glasera dem med såsen som följer med för extra mycket smak. Sedan får man njuta av riktigt saftiga, möra och smakrika spett. De liksom smälter i munnen. De blev riktigt uppskattade av alla gäster också. Stora som små. Kycklingklubborna gick inte heller av för hackor och älskas inte minst av barnen som tillåts äta dessa med händerna.
Sevans hummus original har jag köpt hem förut och den är en stor favorit hos mig och Filippa framför allt. Budet innehöll Baba ghannouge – en krämig röra som görs på grillade auberginer som gröps ur och smaksätts med citron, vitlök och tahini, Paprikaröran Muhammara – en röra med paprika, aubergine och granatäppelsirap, samt Hummus pikant – krämig kikärtsröra med pikant smak. Hur gott?!?!? Jag älskar den här typen av meze. Bäst var Baba ghannouge. Tänk att doppa tex färskt bröd eller grönsaker i denna magiska röra – mums!
Potatissalladen imponerade på mig. Jag brukar generellt inte gilla de som finns att köpa i butik (om den inte är hemgjord och köpt i delikatessdisken), men den här från Ica var faktiskt supergod. Lagom fördelning av potatis, lök och kräm. Stor tumme upp. Brödet var ny- och butiksbakat från vår lokala Ica Maxi. Tror den hette något med Grahamslimpa-ish.
Vi hade en riktigt trevlig och god lunch med som sagt mycket gott att äta och även att dricka. Jag älskar att bjuda på mat, samtala och umgås. Inte en enda plockade upp mobiltelefonen heller. Bra betyg med andra ord.
Till kaffet hade jag precis innan gästerna kom slängt ihop en lyxig sockerkaka. Först trodde jag att jag skulle misslyckas med kakan för smeten var seg och trög. Inte alls så där lätt och fluffig som sockerkakssmet brukar vara. Resultatet blev ända bra, men i fortsättningen kommer jag använda mitt klassiska recept på sockerkaka.
Stort tack alla gäster och Kronfågel för en mycket trevlig lunch! Det här gör vi om snart igen!
Lyxig sockerkaka, 1 kaka
200 g smör
2,5 dl strösocker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk äkta vaniljsocker
Smör och ströbröd till formen.
Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Grädda i 150-175 grader i 50-55 minuter. Känn efter om kakan är nästan färdig redan efter 40 minuter.
Låt den stå några minuter innan den stjälps upp. Ta bort formen när kakan kallnat.
Wow, vilken lunch du fixade. Nästan så att jag skulle velat vara en fluga på väggen och höra snacket. Kram kinna ????
Tusen tack för fint blogginlägg och underbar presentation av spetten! Du rockar! ????
Gott det ser ut 🙂 Kram