Bara bär & frukt

Bara bär & frukt

Bara bär & frukt

Jag köper i princip aldrig färdig sylt. De som finns i mataffären innehåller otroliga mängder socker och smakar inte särskilt gott heller. Istället plockar jag (eller köper när det tar slut) bär och frukt som jag gör sylt av. Jag gör nästan alltid lättsockrad sylt, både av smak- och nyttighetsskäl. Den lättsockrade sylten har kortare hållbarhetstid men gör man som jag mindre mängd varje gång är det inga problem. Det är inte bara min familj som vill ha sylt med god smak, rikligt med bär och mindre socker. Det är en generell trend som råder i Sverige. För att möta efterfrågan kommer nu fler välsmakande produkter med lägre sockerinnehåll. En av dessa är Bara bär & frukt från BOB.

Bara bär & frukt från BOB är tillagad på 100% frukt och bär. Den innehåller inget konserveringsmedel och inget tillsatt socker eller sötningsmedel. Enbart naturligt förekommande sockerarter. Den kallas inte sylt men både påminner och smakar precis som sylt. Bara bär & frukt finns i smakerna Blåbär & hallon, Jordgubb och Hallon.

Proteinpannkaka och Bara bär & frukt

Proteinpannkaka och Bara bär & frukt

Nyttigt och gott mellanmål!

Nyttigt och gott mellanmål!

Jag testade Bara bär Blåbär & hallon till mina nyttiga proteinpannkakor. Riktigt fräsch och med tydlig, naturlig bärsmak. Inte alls sockerstinn utan bra balans och smakar faktiskt precis som min hemgjorda sylt kan göra. Jättegott! Bara bär är som många andra nyttigare produkter något dyrare, rekommenderat pris 26-29 kr för 310 gram. Det kan det dock vara värt för vad är viktigare än vår och våra barns hälsa?!

*** Inlägget baseras på produktprover men samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *