Mera fisk
Fisk är nyttigt och det bästa är att fisk ofta är otroligt gott. Kvällens fisk blev allbran-överbakad fisk. Jag modifierade dock mitt eget recept och tog bara 2 msk smör istället för 8 msk och istället för ströbröd tog jag Risenta melonkärnor. Till fisken hade jag röd dillquinoasallad och en limesås gjord på turkisk yoghurt, lime (saft och skal), agavesirap och salt. Jättegod vardagsmat! Mattias tyckte mycket bra om quinoasalladen och såsen, fisken var helt okej. Varken Filippa eller Gustaf ville ens smaka fisken. De åt mest grönsaksstavar som jag skurit upp (paprika, gurka, tomat, avokado och blomkål). Deras förlust! Blir mer åt mig och min lunchlåda 🙂
Röd dillquinoasallad, 4 port
4 dl röd quinoa
1⁄2 kruka dill
2 msk citronsaft
2 msk oliv- eller rapsolja
Salt och peppar
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och blanda sedan i hackad dill, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda i körsbärstomater, hackad paprika, hackad rödlök, skivad avokado och bönor.
Kul användning av agavesirap, låter som en riktigt trevlig sås!