Vegetariska burgare i strålande sol
Idag åt vi en fantastiskt lunch ute på altanen hemma. Det blev vegetariska burgare i strålande sol. Vi invigde faktiskt altanen för säsongen redan igår kväll då det blev grillmiddag med fläskkarré, majs, grönsaker, potatisgratäng och såser. Galet gott och ack så skönt att sitta ute och njuta av sol och trevlig sällskap. Nu hoppas vi på en solig och varm fortsatt vår och sommar med många mysiga utestunder.
Men åter till lunchen. Jag hade köpt hem (ja, för egna pengar) olika vegetariska burgare. Vi byter allt oftare ut det röda (och vita) köttet mot vegetariska alternativ och frysta burgare är perfekta att ha på lut i frysen och ta fram när man snabbt vill slänga ihop en god och klimatsmart lunch eller middag. Jag hade dels Vegetarisk (lakto ovo) burgare av Quorn, dels ovo-vegetariska burgare från Hälsans Kök. Till detta Max Friscobröd, hemgjord dressing, senap, röd lök, tomat, gurka och isbergssallad. En burgare av varje blev det för mig.
Riktigt gott smakade det! Kanske det dessutom blev extra gott av solen som strålade från den klarblå himlen?! Båda burgarna smakade supergott, men godast var faktiskt Quorn-burgaren. För er som gillar kött och köttsmak är det Quorn man ska satsa på. Den smakade som en färdigköpt kötthamburgare från frysdisken brukar smaka. Tillsammans med hamburgerbröd och tillbehör blev det en riktigt god sommarlunch!
En sak till. Barnen fick inte reda på att det inte var köttburgare vi åt. De märkte ingen skillnad utan tyckte maten smakade prima!
Hamburgerdressing
1/2 dl majonäs
1/2 dl kvarg
1/2 dl chilisås
salt och peppar
Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt ca 15 min innan servering.
Senaste kommentarer