Färdigskivad blodpudding

Färdigskivad blodpudding från Gea's.

Färdigskivad blodpudding från Gea’s.

Ja, jag gillar blodpudding. Faktiskt så skulle jag vilja säga att jag älskar blodpudding! Det är liksom två läger, antingen älskar man det eller så hatar man det. Min mamma avskyr blodpudding då hon blev tvångsmatad med detta när hon gick i skolan som barn. Traumatiska upplevelser som etsar sig fast i smakminnet. Vi äter inte blodpudding särskilt ofta hemma då Mattias inte är ett stort fan. Blodpudding är dock bekvämt så att det förslår. Perfekt vardagsmiddag. Bara att steka några minuter på varje sida och servera med valfria tillbehör. Vill man ha bacon till, vilket nästan är ett måste för mig, men ändå hålla ner kalorimängden kan jag varmt rekommendera knaprigt och gott kycklingbacon till blodpudding.

Åtta perfekta skivor.

Åtta perfekta skivor.

Lätt att ta ur förpackningen och lät att sära skivorna.

Lätt att ta ur förpackningen och lät att sära skivorna.

Det jobbiga i kråksången måste vara att skära blodpuddingen. Jag bruka olja kniven. Annars fastnar skivorna lätt och går sönder. De blir också ojämnt stora och kräver ofta olika stektider. Nu är detta ett minne blogg. Nu finns det färdigskivad blodpudding att köpa i butik.

Fullt ös på spisen!

Fullt ös på spisen!

Det är Gea’s blodpudding som kommer i färdigskivat format. Varje förpackning innehåller åtta jämna, stekfärdiga skivor som är superlätta att ta ut ur förpackningen. Smidigt! Personligen tycker jag dock skivorna är något tunna. Hade föredragit om varje halvmåne delats i sex skivor. Men smaken är som baken. Och själva smaken på blodpuddingen är lika god som vanligt, så gott! Prisskillnaden är inte särskilt stor (om det ens är någon prisskillnad???). Jag kommer garanterat välja den färdigskivade blodpuddingen framöver. Jag köper alltid färdigskivad limpa – man är av naturen lat!

Maten är klar att ätas!

Maten är klar att ätas!

Bara att ta för sig.

Bara att ta för sig.

I samband med lanseringen av den färdigskivade blodpuddingen har Fredagskocken Mattias Larssons tagit fram fräscha recept med den nya blodpuddingen i fokus. Tipsar gärna om dessa recept. Tycker det låter supersmarrigt – och billigt! Jag gjorde en variant på recept nummer tre. Hann dock inte skala och skära upp palsternacka men i övrigt följde jag receptet. En helt fantastisk middag om ni frågar mig och barnen. Till Mattias gjorde jag raggmunkar och fläsk. Orkade inte med massa protester!

– Blodpudding med morot, spetskål, ingefära och björnbär, 11,50 kr/portion.
– Blodpudding med bakad morot samt citrusmarinerad vitkål och fänkål, 14,50 kr/portion.
– Blodpudding med stekt bacon, palsternacka, äpple och lök samt rårörda lingon, 17,50 kr/portion.

Inte så vackert men underbart gott!

Inte så vackert men underbart gott!

En förpackning innehåller 8 skivor/380 gram och kostar cirka 15 kronor.

*** Inlägget baseras på produktprover men samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna och jag har inte fått något betalt för att skriva detta ***

Blodpudding med morot, spetskål, ingefära och björnbär (4 personer)
8-12 skivor blodpudding
4 morötter à cirka 125 g, skurna i bitar om 1 cm
250 g spetskål skuren i bitar om 2 cm
1 tsk färskriven ingefära
smör och salt

Rårörda björnbär (alt. rårörda lingon)
150 g björnbär, frysta fungerar utmärkt
1⁄2 dl strösocker

Blanda björnbär med socker och låt marinera i cirka 20 minuter. Rör runt med jämna mellanrum. Stek morötter i en klick smör på medelhög temperatur cirka 3 minuter. Tillsätt spetskål och ingefära,
stek vidare i cirka 2 minuter. Smaka av med en nypa salt. Stek blodpudding enligt anvisning på förpackningen. Servera blodpudding med grönsaker och rårörda björnbär.

Blodpudding med bakad morot samt citrusmarinerad vitkål och fänkål (4 personer)
8-12 skivor blodpudding
4 morötter à cirka 125 g, skurna i bitar om 1 cm
200 g vitkål, finstrimlad
1 fänkål, finstrimlad
1 msk pressad citronjuice
1⁄2 dl pressad apelsinjuice
1 msk flytande honung
olivolja, smör och salt

Lägg morötter i en ugnsfast form och blanda med lite olivolja och salt. Ugnsbaka cirka 30 minuter på 200°C tills de har fått en fin rostad yta. Marinera vitkål och fänkål i citrusjuice, honung och lite salt i cirka 15 minuter. Stek blodpudding enligt anvisning på förpackningen. Krama ur vätskan från kålsalladen och servera till nystekt blodpudding och rostade morötter.

Blodpudding med stekt bacon, palsternacka, äpple och lök samt rårörda lingon (4 personer)
8-12 skivor blodpudding
8-12 skivor bacon
1 äpple, klyftad
1 röd lök, klyftad
500 g palsternacka, skuren i bitar om 1 cm
smör och salt

Till servering
– rårörda lingon

Värm en stekpanna till medeltemperatur och stek palsternackan i smör 3-4 minuter tills den har fått en fin rostad yta. Lägg ner äpplen och rödlök och stek vidare ett par minuter tills äpplena och rödlöken är mjuka med ett lätt tuggmotstånd. Smaka av med salt. Knaperstek bacon och stek blodpudding enligt anvisning på förpackningen. Servera blodpudding med bacon, palsternacks- och äppelfräs och rårörda lingon.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.