Efter 60 år är den här Bullens Beer Banger

Efter 60 år är den här Bullens Beer Banger

Efter 60 år är den här Bullens Beer Banger

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge brukar man säga. En klassiker som stått sig genom åren är Bullens korv. Gustafs favoritkorv och gillas även av oss andra. Efter 60 år är den här Bullens Beer Banger, den första nyheten från Bullens på 60 år.

Bullens Bear Banger är tre sorters korvar smaksatta med riktigt öl.

Bullens Bear Banger är tre sorters korvar smaksatta med riktigt öl.

Bullens Beer Banger är en serie bestående av tre korvar som består av 90% svenskt kött smaksatt med riktigt öl och rostade maltkorn. De olika sorterna är lager, IPA och stout. Tanken är att det ska finnas en korv för varje ölsmak. Ölen kommer från det skånska mikrobryggeriet Charlis Brygghus som även tagit fram tre lättölsvarianter i samma smaker som korven.

Bullens Beer Banger är kokt istället för rökt som är det vanliga för ölkorvar. Den ska grillas eller stekas för bästa resultat.

Jag har tidigare prövat Ridderheims ölkorvar smaksatta med riktig IPA och riktig porter och de fick tummen upp av oss. Bullens Beer Banger är en mer matig korv som även funkar till lunch och middag, inte bara som tilltugg.

Korv, öl och goda tillbehör - det behövs inte så mycket mer.

Korv, öl och goda tillbehör – det behövs inte så mycket mer.

Vi älskar korv hela familjen Korv, öl och goda tillbehör – det behövs inte så mycket mer. Jag lagade till en paprikarelish som skulle passa bra ihop med Bullens Beer Banger Lager. Bullens Beer Banger Lager, paprikarelish, bröd och den ljusa Bullens Beer Banger Lager smaksatt med lager och pilsnermalt blev en riktigt god kombo. Korven var jättegod även om själva ölsmaken inte var så framträdande. Lagom hårt skinn. Kul att ha smakat men osäker på om jag köper den igen. Korven imponerade inte på mig.

Paprikarelishen var grymt god. Det trodde jag aldrig. Jag som verkligen AVSKYR kapris (i vanliga fall). Den passade bra till korven men har mycket bredare användningsområde än så. Tror den helt enkelt skulle passa till det mesta i kött, fisk, fågel och vegetarisk väg. Kul med nya spännande tillbehör!

Korv med bröd, god röra och öl. Perfekta kombon!

Korv med bröd, god röra och öl. Perfekta kombon!

Även om Lager-korven inte var någon större hit ska det bli kul att testa övriga korvar allt eftersom! Kanske de gör större intryck?!

Lager Paprikarelish

2-3 avrunna inlagda paprikor
2 msk grovhackad kapris
1 finhackad schalottenlök
1-2 msk sherryvinäger
1-2 msk olivolja
1 dl persiljeblad
1/2 dl basilikablad
salt, svartpeppar

Tunnskiva paprikan och blanda med kapris, lök, vinäger, olja och örter. Smaka av med salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.