Gott litet hjärta
Sugen på något gott? Något som går snabbt att svänga ihop? Med ingredienser de flesta har hemma? Finns det färska bär eller frukter i skogen, trädgården eller kylen eller frysta i frysen? Sväng ihop en smulpaj och servera med en klick glass. Använd gärna portionsformar. Det ger en festligare känsla. Speciellt om formen har en trevlig utformning. Själv har jag hjärtformar jag använder ofta. I smulpajen jag gjorde senast hade jag frysta jordgubbar och till pajen serverade jag Haägen Dasz lyxiga jordgubbsglass.
Här har ni receptet på den underbara pajen! Som sagt, vilken frukt som helst går bra att använda.
Smulpaj
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Fyllningsförslag
Lättsockrade jordgubbar
1 tsk vaniljsocker
Blanda ingredienserna till smulpajen i en skål. Blanda ingredienserna till fyllningen i en annan skål. Tryck ut drygt hälften av pajdegen i botten och utmed kanterna på pajformarna. Fördela fyllningen ovanpå degen. Fördela resten del av degen ovanpå fyllningen. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills pajen fått en fin färg.
Senaste kommentarer