Gott litet hjärta

Sugen på något gott? Något som går snabbt att svänga ihop? Med ingredienser de flesta har hemma? Finns det färska bär eller frukter i skogen, trädgården eller kylen eller frysta i frysen? Sväng ihop en smulpaj och servera med en klick glass. Använd gärna portionsformar. Det ger en festligare känsla. Speciellt om formen har en trevlig utformning. Själv har jag hjärtformar jag använder ofta. I smulpajen jag gjorde senast hade jag frysta jordgubbar och till pajen serverade jag Haägen Dasz lyxiga jordgubbsglass.

Här har ni receptet på den underbara pajen! Som sagt, vilken frukt som helst går bra att använda.

Smulpaj
150 g  smör
1 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Fyllningsförslag
Lättsockrade jordgubbar
1 tsk vaniljsocker

Blanda ingredienserna till smulpajen i en skål. Blanda ingredienserna till fyllningen i en annan skål. Tryck ut drygt hälften av pajdegen i botten och utmed kanterna på pajformarna. Fördela fyllningen ovanpå degen. Fördela resten del av degen ovanpå fyllningen. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills pajen fått en fin färg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *