En god och nyttig ersättare till scones

Bakar ni ofta scones? Jag gör det så ofta jag kan. Jag fullkomligt älskar nybakade scones med smör, marmelad och ost eller smör och ägg. Men man kan inte äta det varje helg. Även om inte jag tröttnar i första taget så verkar det som om familjen har gjort det. Då har ni här den perfekta ersättaren till scones-brödet. Det är hur gott som helst och hur nyttigt som helst! Kan inte bli bättre alltså! Jag kallar dom rätt och slätt för Frukostbröd. Serveras precis som scones eller med vilka pålägg som helst. Allt passar en skönhet brukar man ju säga! Här har ni receptet på mitt Frukostbröd.

Frukostbröd, 3 st små eller 2 st stora

1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl dinkelsikt
1 tsk bakpulver
1 msk chiafrön (eller hela linfrön)
2 dl kesella lätt eller kvarg
2 ägg
1/2 tsk salt
Chiafrön eller linfrön till garnering

Blanda mjölsorterna och bakpulvret. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda väl. Klicka ut till 3 bullar på bakplåtspapper på plåt. Degen ska vara kladdig. Strö över chiafrön eller linfrön. Grädda i ugn på 225 grader i ca 15 min eller tills de har fått färg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *