Grillad fläskkarré

Sommaren är inte slut än och självklart inte grillsäsongen heller. Med elgrill känns det dessutom som man kan grilla året om om man skulle känna för det. Nu var det ett tag sedan vi grillade. Visserligen har vi inte varit hemma på bra länge heller, men ändå! Därmed grillades det idag. Fläskkarré som marinerats är en riktig höjdare och det blev kvällens middag. Som tillbehör gjorde jag parmesangratinerade grönsaker i ugn och grillade majskolvar. Barnen gillade inte de parmesangratinerade grönsakerna, så de fick grillade färskpotatispaket istället.

Parmesangratinerade grönsaker

1 skivad squash
2 skivade stora tomater
2 rivna vitlöksklyftor
riven parmesanost
olivolja
färsk rosmarin
flingsalt och peppar

Skiva squash och tomat. Varva dessa i en smord ugnssäker form.  Blanda olivolja med riven vitlök och häll över grönsakerna. Lägg på rikligt med riven parmesanost. Toppa med färsk rosmarin, salt och peppar. Gratinera i ugn på 225 grader i ca 20 minuter.

Färskpotatispaket

Färskpotatis
smör
dill
salt och peppar

Lägg kokta färskpotatisar på lite folie. Strö över rikligt med dill och lägg dit en klick smör. Krydda med salt och peppar. Stäng folien till ett paket. Lägg på grillen ca 20 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *