Fisk i räksås

När vi åker iväg och campar har vi alltid med oss räkost på tub samt makrill på tub istället för smör. Smör är så känsligt för värme. Vi hade nästan en hel tub räkost kvar sedan vår senaste campingtur till Kolmården och Astrid Lindgrens Värld. Väl hemma vill ingen av oss äta räkost på mackorna. Då vill vi hellre ha smör eller avokado eller liknande. Jag vill inte slänga räkosten så istället använde jag den i matlagningen. Mitt experimenterande i köket resulterade i en fantastiskt god fisk i räksås. Till fisken hade vi ugnsbakade grönsaker samt en bönsallad. Mums!

Fisk i räksås, 4 port

800 g vit fisk
2 rivna morötter
1 riven gul lök
1 finstrimlad röd paprika
2 1/2 dl mjölk
räkost efter smak och tycke
1 dl riven mager ost
salt och peppar

Koka rivna morötter, riven lök och finstrimlad röd paprika i en blandning av mjölk och räksås i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll på mjölkblandningen. Strö över riven ost. Gratinera i ugn på 225 grader i ca 20 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *