Pizzafest

Vilket väder vi har haft idag! Strålande sol och supervarmt! Härligt med semester!

Idag hade jag träningsvila. Träningen just nu består nästan enbart av jogging på morgonen – det är svårt att komma iväg till gymmet på dagtid eftersom jag är ensam hemma med barnen och sen när Mattias kommer hem på kvällen orkar jag inte gå och träna efter en hel dag med lek och stoj.

Förmiddagen spenderade jag och barnen i en lekpark som ligger en bit hemifrån oss. Lunch (med efterföljande mjukglass) intogs för andra dagen i rad på Ikea (så gott och så billigt). På eftermiddagen tog vi en cykeltur tillsammans. Kvalitetstid!!!

Till middag blev det pizzaparty. Jag gjorde för en gångs skull det enkelt för mig och köpte färdig pizzabottenmix. Det var första gången jag testade det. Resultatet blev superbra. Skönt att slippa ha en deg på jäsning. Det var bara att mixa ihop med vatten och sen baka ut. Imorse gjorde jag ordning en sats köttfärssås (köttfärs, hackad gul lök, rivna morötter, röda linser, tomatpuré, vatten och kryddor) och en sats tomatsås (krossad tomat på tetra, hackad gul lök, pressade vitlöksklyftor, färsk basilika och kryddor) så när det väl skulle skapas pizzor gick det ganska snabbt. Jag skar även upp en god korv vi köpte när vi var i Östersund, strimlade ett paket bacon, en purjolök, en stor tomat, vispade ihop 4 råa ägg samt rev mängder med lagrad ost. Det resulterade i tre pizzor. En köttfärssåspizza, en korvpizza och en baconpizza. Fantastiskt goda allihopa!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Anette skriver:

  Då måste jag tipsa om ”pappas pizzadeg”, som inte behöver jäsa! Går superfort att göra, och såå mycket bättre än färdigköpt!

  Recept:
  4 dl vetemjöl
  ½ tsk salt
  ½dl olivolja
  2 tsk bakpulver
  1½ dl mjölk/fil/youghurt

  Blanda de torra ingredienserna först, häll sen i filen och bearbeta till en bra smidig deg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *