Halloween med gastar och spöken

Välkommen på Halloween-middag alla gastar och spökenTycker ni liksom jag att här med att fira Halloween har växt och blivit nästan lite för stort och kommersialiserat på sista tiden? För några år sedan var inte intresset lika stort. I år har varenda affär satsat hårt på Halloween-attiraljer av olika slag och fler pumpor har sålts än någonsin förr. Varenda hus man går förbi har en eller flera tända pumpalyktor på bron och jag vet inte hur många utklädda monster som knackade på hemma hos oss igår och tiggde godis eller utförde bus.

Halloween-ballonger i hela husetPersonligen ogillar jag starkt ”Bus eller godis”-traditionen. Jag tycker det är rent tiggeri. Mina barn ville dock också gå ut. Först sa jag nej men sedan mindes jag hur roligt jag själv tyckte att det var när jag var liten att som påskkärring få gå runt bland grannarna, lämna Glad påsk-kort och få en eller ett par godisar i den medhavda kaffekannan. Jag sa till slut därför ja till detta men de fick gå med bästa kompisarna och en förälder följde med.

Låtande spöken i taketKlubb-spökenPå kvällen hade vi sedan Halloween-middag med några kompisar och deras barn. Det var bara slump att dagen vi valde för middagen var Halloween men nu när det var så satsade självklart även vi på en extra busig och orange middag.

Kolsyreis som ger fantastisk känslaPumpalyktan tändes och vi hade även fina marschaller på uppfarten. Levande ljust i hela hyset. Vi köpte kolsyreis som gav fantastiska effekter och som barnen hade väldigt roligt med under hela kvällen. Vi hade Halloween-ballonger och låtande spöken i taket. Barnen fick gå på spökjakt. Jag hade trätt lakanstyg runt klubbor, knytit ett band längst ned och ritat ögon så det såg ut som små spöken. Sedan hade jag hängt upp dessa och barnen fick gå på jakt och hade de tur (vilket alla hade) fick de tag på ett varsitt spöke att käka upp. Mycket populärt! Vi bjöd på god mat och god dricka och hade fantastiskt trevligt hela kvällen lång!

Halloween-dukning med bästa servisen och glasenDrinktilltugg i form av smördegssnurrorMiddagen är serverad!De vuxnas efterrättSpöken och gastar till bordsKolsyreis som gav barnen många skrattTokiga barnBlir säkert en repris nästa år igen!

Smördegssnurror

1 rulle smördeg
Parmesanost
Pesto, tapenade eller någon annan röra

Lägg ut smördegen. Lägg på ett lager pesto, tapenade eller annan röra. Toppa med parmesanost. Rulla ihop smördegen och skär i skivor. Tillaga i ugn på 200 grader i ca 15-20 minuter.

Kycklingfiléer i sås, 6 port

6 kycklingfiléer
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
½ dl soja
2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
Salt och peppar

Lägg kycklingfiléerna i en form. Salta och peppra. Blanda allt till såsen och häll över kycklingen. In i ugnen, 175 C, ca 2 timmar. Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden så den riktigt får gotta sig i såsen från alla håll och bli mör!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    ”Fira det som firas kan” säger jag !
    Jag kan inte hjälpa det, men jag älskar alla dessa kommersiella högtider 🙂
    Idag är det dock slutspökat för vår del och allvaret ska ta vid när vi ikväll åker till kyrkogården och tänder ljus för dem vi mist och saknar !
    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.