Omnom – isländsk choklad
Jag älskar godis och choklad i synnerhet! Den här lördagen har jag ätit ett extra fint och gott lördagsgodis, nämligen den isländska chokladnyheten Omnom. Omnom har satsat lite extra på både smak och design.
Förpackningens design är riktigt läcker. Det är färgstarka bakgrunder fyllda av nordiska djur och mytologiska varelser. När man öppnar förpackningen finns ett snötäckt berg som ska påminna om Island.
Chokladen görs på hantverksmässigt vis i liten skala på utvalda ekologiska kakaobönor från Karibien, Sydamerika, Asien och Afrika. Man har utgått från en nordisk smaktradition med fokus på rena smaker och de finaste råvarorna vilket ger både fantastiskt djup och karaktär till chokladen.
Den lanseras i sju olika smaker. Jag har testat:
Papua Nya Guinea 70 %, Smaknoter: En sofistikerad sammansmältning av nötter, läder och rökig tobak som får sällskap av rostat ekträ och en smörig bourbonfinish.
Madagascar 66 %, Smaknoter: Mogen fruktighet och fylliga röda bär som balanseras upp av tydlig jordighet och en komplex och blommig skärpa.
Sea Salted Almonds + Milk 45 %, Smaknoter: En maltighet som får kraft av blommiga aromer, färska kryddor och rikligt med mogna röda bär kombineras med lätt rostade, havssaltade mandelbitar.
Lakkrís + Sea Salt 38 %, Smaknoter: Krämig choklad med toner av karamell och bränt socker, kombinerad med ren persisk lakrits och avrundad med några nypor havssalt som skördats från de djupa isländska fjordarna.
De var verkligen jättegoda. Smakerna var fantastiska och man kände verkligen djupet i chokladen. En riktig gourmetchoklad för oss som vill ha det där lilla extra!
Nu till jul kommer dessutom Omnom med två nya choklader med julkänsla i limited edition. Milk & cookies (mjölkchoklad med 45% kakaohalt draperad kring en isländsk julkaka full av smaker som kanel, nejlika, apelsin, anis och cayennepeppar) samt Dark nibs + raspberries (mörk choklad gjord på 66% kakaobönor från Madagaskar som smaksatts med krispiga råa kakaobitar och syrliga torkade hallon).Perfekta att servera på årets glöggmys!
Senaste kommentarer