Omnom – isländsk choklad

Jag älskar godis och choklad i synnerhet! Den här lördagen har jag ätit ett extra fint och gott lördagsgodis, nämligen den isländska chokladnyheten Omnom. Omnom har satsat lite extra på både smak och design.

Omnom - isländsk kvalitetschokladFörpackningens design är riktigt läcker. Det är färgstarka bakgrunder fyllda av nordiska djur och mytologiska varelser. När man öppnar förpackningen finns ett snötäckt berg som ska påminna om Island.

Isländsk bergstoppChokladen görs på hantverksmässigt vis i liten skala på utvalda ekologiska kakaobönor från Karibien, Sydamerika, Asien och Afrika. Man har utgått från en nordisk smaktradition med fokus på rena smaker och de finaste råvarorna vilket ger både fantastiskt djup och karaktär till chokladen.

Den lanseras i sju olika smaker. Jag har testat:

En isbjörn?God mörk rökig choklad

Papua Nya Guinea 70 %, Smaknoter: En sofistikerad sammansmältning av nötter, läder och rökig tobak som får sällskap av rostat ekträ och en smörig bourbonfinish.

Madagascar 66 %, SmaknoterMogen fruktighet och fylliga röda bär som balanseras upp av tydlig jordighet och en komplex och blommig skärpa.

Ljus choklad med saltade mandlarSea Salted Almonds + Milk 45 %, Smaknoter: En maltighet som får kraft av blommiga aromer, färska kryddor och rikligt med mogna röda bär kombineras med lätt rostade, havssaltade mandelbitar.

Lakkrís + Sea Salt 38 %, Smaknoter: Krämig choklad med toner av karamell och bränt socker, kombinerad med ren persisk lakrits och avrundad med några nypor havssalt som skördats från de djupa isländska fjordarna.

De var verkligen jättegoda. Smakerna var fantastiska och man kände verkligen djupet i chokladen. En riktig gourmetchoklad för oss som vill ha det där lilla extra!

Nu till jul kommer dessutom Omnom med två nya choklader med julkänsla i limited edition. Milk & cookies (mjölkchoklad med 45% kakaohalt draperad kring en isländsk julkaka full av smaker som kanel, nejlika, apelsin, anis och cayennepeppar) samt Dark nibs + raspberries (mörk choklad gjord på 66% kakaobönor från Madagaskar som smaksatts med krispiga råa kakaobitar och syrliga torkade hallon).Perfekta att servera på årets glöggmys!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *