IQ-bälte från IQexercice

IQ-bälte från IQexercice

IQ-bälte från IQexercice

Vi är många som älskar att springa. Men vi älskar inte skramlande nycklar, hörlurssladd som hänger och slänger och mobiltelefon som skumpar i fickan. För att komma tillrätta med detta brukar jag använda mig av ett Flipbelt. Fungerar optimalt för mig. Även solen har dock sina fläckar och så även Flipbelt. Den löser inte hörlurssladdar som hänger (har jag löst genom att använda headset) och den är inte vattenresistent. Det finns konkurrenter till Flipbelt och en av dessa har jag nu fått testa. Jag har testat IQ-bälte från IQexercice.

IQ-bältet är ett bälte klätt i reflex och har en rem både runt midja och över axeln.

IQ-bältet är ett bälte klätt i reflex och har en rem både runt midja och över axeln.

IQ-bältet är ett bälte klätt i reflex och har en rem både runt midja och över axeln. Axelremmen håller hörlurssladden skyddad och på plats under ett blixtlås. Remmen är dessutom avtagbar om man föredrar att bara ha bältet runt midjan. Bältet har fickor för nycklar, pengar, kreditkort mm. Den har en vattenavvisande neoprenficka för placering av mobiltelefonen. Mobilen kan sedan styras direkt genom plastfönstret. Tack vare de kraftiga reflexerna fungerar IQ-bältet som ett alternativ till reflexväst.

Bältet ska sitta tajt för att hållas på plats under löppasset.

Bältet ska sitta tajt för att hållas på plats under löppasset.

Bältet ska sitta tajt. Jag rekommenderar därför att välja den mindre storleken. Halva bältet är tillverkat i resår så det finns gott om stretch i produkten och den borde därmed ändå inte bli för liten. Den finns att köpa i utvalda träningsinriktade affärer och på webben.

Vad tycker jag då är bältets fördelar? Jo, det är toppen att man inte behöver ta fram telefonen för att styra den även om man idag kan göra det mesta via hörlurssladden. Man slipper också använda separat reflexväst samt att bältet tål svett och regn. Man behöver därmed inte oroa sig för att mobilen ska bli förstörd under träningspasset. Någon nackdel ser jag inte. Vilket bälte man föredrar är därmed en smaksak. Utomhus har IQbältet många fördelar, medan jag tycker Flipbelt har fler fördelar inomhus. Båda är helt klart bättre än en mobilficka runt armen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *