Nyttiga frukostkakor
Vissa dagar finns helt enkelt inte tiden att sitta ner och äta frukost eller mellanmål i lugn och ro. Då är det perfekt att ta med något gott, och gärna nyttigt, att äta på vägen eller när man kommer fram till jobbet, skolan, gymmet eller vart man nu är på väg. Nyttiga frukostkakor är perfekta när du är på språng.
Dessa nyttiga frukostkakor heter Cranberry breakfast bites och receptet hittade jag i Anja Forsnors underbara kokbok jag berättat om tidigare En god morgon – Härliga frukostar du inte kan motstå. Det är små, krispiga, naturligt söta kakor som smakar himmelskt. De torkade tranbären kan lätt bytas ut mot andra torkade frukter. Själv tog jag torkade blåbär och torkade granatäpplekärnor och det blev jättebra. Se till att göra dubbel sats på en gång. De är försvinnande goda!
Använd glutenfria havregryn så blir kakorna helt fria från gluten och tillsatt socker.
Cranberry breakfast bites, 6-7 kakor
1 dl havregryn
1/2 dl riven kokos
1/2 dl hackad sötmandel
2 msk hackade torkade tranbär
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk malen kanel
salt
1 mogen banan
2 tsk flytande honung
Värm ugnen till 180 grader. Blanda allt utom banan och honung i en skål. Tillsätt sedan banan och honung. Forma smeten med händerna till små runda kakor och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter tills de är gyllenbruna.
Ser jättegoda ut. Torkade granatäppelkärnor lätt riktigt smarrigt