Italiensk gratäng

Italiensk gratäng

Italiensk gratäng

Till middag ikväll blev det ytterligare en rätt från tidningen Vår bästa mat. Denna gång testade jag att göra en italiensk gratäng. Hela familjen tyckte maten smakade mycket gott. Kul med en variant på den klassiska köttfärssåsen och spaghettin.

Italiensk gratäng, 4 port

300 g pasta
100 g rotselleri
1 gul lök
1 msk olja
400 g köttfärs
100 g rökt skinka
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater a 400 g
1 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk sambal oelek
salt, peppar
5 körsbärstomater
1 1/2 dl riven smakrik ost

ugn 225 grader

Koka pastan enligt förpackningen. Skala och hacka selleri och lök. Fräs i olja tillsammans med köttfärsen. Rör i tärnad skinka och tomatpuré och fräs en minut. Späd med krossade tomater och grädde och tillsätt hackad vitlök. Koka i 10 minuter och smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Blanda ner pastan och häll allt i en form. Dela körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Strö över osten och gratinera i 20 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Jennie/Kalasgott skriver:

    Åh, det här såg inte helt fel ut! Gott!

  2. Gott! Gillar Italienskt ohc gratänger är aldrig fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *