Fransk fiskgratäng

Idag var det dags för fisk till middag. Pangasiusfilé var hemhandlat och framtaget ur frysen. I affären hittade jag färdig mix för fisktopping, bara att tillsätta smör och vatten. Det blev fransk fiskgratäng (ett täcke smaksatt av lök, vitlök, persilja och citron – klassiskt och fräscht). Det är säkert lika lätt att själv slänga ihop en fransk fiskgratängtopping, men ibland vill jag också vara bekväm och lat.

Mixen blandades alltså med smält smör och vatten, klickades ut ovanpå den tinade fisken och skjuts in i ugn 220 grader i ca 20 minuter. Klart! Till fisken blev det potatismos och grönsaker. Den här gången gjorde jag moset på mjölig potatis, smält smör och mjölk (+ salt och peppar), precis som man ska. Fluffigt, gott och välsmakande mos. Ibland har jag råkat använda fast potatis och då finns risken att moset blir klistrigt och klibbigt och inte alls bra. Tummen upp för kvällens middag med andra ord som var både nyttig och god!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *