Jag tar samma som hon

Dieter är inget jag är särskilt förtjust i. Jag tycker man ska äta sunt och vettigt, högt som lågt. Vi lever bara ett liv – se till att njuta av livets goda, vad det än må vara för just dig. Det går så mycket mode i det där med dieter också. En diet dyker upp, blir megapoppis och många hoppar på den för att sedan (ofta förhoppningsvis) bara plana ut och kanske försvinna eller utvecklas till ytterligare en diet. Suck… Så här till hösten kommer det massor av hälso- och träningsböcker och det heta just nu verkar vara eat clean, raw food, vegetariskt och glutenfritt.

Jag tar samma som hon av Rebecca Harrington

Jag tar samma som hon av Rebecca Harrington

Som motpol till alla dessa böcker har jag läst boken Jag tar samma som hon – Mina äventyr som kändisbantare av Rebecca Harrington. Rebecca är journalist och författare och har i boken testat olika kändisars dieter för att ta reda på vad som händer i  kropp och själ när man går på diet och konstiga dieter i synnerhet. Hon bestämde sig för att köpa varenda kokbok dessa kändisar skrivit och tillämpa träningsrutiner, klädval eller middagsbjudningar när det passade.

Ät INTE som Karl Lagerfeldt!!!

Ät INTE som Karl Lagerfeldt!!!

Mark my word!

Mark my word!

Boken är verkligen träffsäker och riktigt rolig. Istället för att se upp till kändisarna börjar man tycka synd om dem. Det måste vara riktigt jobbigt att ständigt vara utsatt för omvärldens blickar och allas ”rätt” att kommentera och döma både deras utseende och handlingar. Därav behovet av att följa en speciell diet för att ”se smal och vacker ut”. Men hur kul kan det vara att äta konstig och ofta inte ens god mat och ständigt gå omkring hungrig?! Några av kändisarna vars dieter hon testar är Gwyneth Paltrow, Karl Lagerfeld, Madonna, Beyoncé och Dolly Parton. Några av rätterna hon tvingas (och ibland tvingar vänner) att äta är tio cola light och en proteinpåse, stuvning på korn och tång, vaktel, haggis gjord på malet hjärta, lungor och lever blandat med talg, lök, havregryn och kryddor, kålsoppa och många fler.

Efter att ha testat alla dessa kändisdieter kommer författaren till slutsatsen att hon inte gick ner någonting. Så fort dieten tog slut var hon så hungrig att hon åt upp sig direkt. Inte heller var det särskilt lätt eller roligt att gå på diet. Istället borde vi enas i kampen mot det samhälle som idealiserar smala människor – alla har vi lika värde oavsett hur vi ser ut.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Annika skriver:

    Den boken vill jag också läsa, tror inte heller på dieter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *