Recept på nyttiga och goda raw food-bollar

Blir ni liksom jag sötsugen på eftermiddagen (visserligen är jag sötsugen mest hela tiden men ändå)? Som jag skrev häromdagen har undersökningar har visat att 14:55 är just den tid då många får svårt att koncentrera sig, blodsockernivån är låg efter lunchen och som en följd av detta kommer tröttheten och godissuget. Många slänger då i sig en och annan godisbit fast kroppen egentligen behöver näring och långvarig energi. Kanske försöker man också hålla ner på raffinerat socker och då stavas lösningen raw food-fika. Raw food-bollar, även kallat till exempel nötbollar, nyttiga chokladbollar, nyttiga kokosbollar eller coltingbollar är ett mycket populärt, gott och näringsrikt fika, mellanmål eller återhämtningsmål. Här kommer ett fenomenalt recept på mycket nyttiga och goda raw food-bollar. Bara två ingredienser behövs och det tar inte mer än 5 minuter att fixa sina bollar.

Go Raw Ball Mix

Go Raw Ball Mix

Använd en kraftig mixer för bästa resultat.

Använd en kraftig mixer för bästa resultat.

Färdiga raw food-bollar.

Färdiga raw food-bollar.

De enda ingredienser som behövs är en påse Go Raw Ball Mix från GoGreen och en halv deciliter vatten! Inget mer. Enkelt va?! GoGreen har gjort jobbet åt oss och blandat ihop valnötter, kakaonibs, gojibär, dadlar och frön. Bara att mixa med vatten som sagt! Sedan kan man om man vill tillsätta egna ingredienser, smaksättning och rulla de färdiga bollarna i till exempel hackade nötter, chokladpulver eller kokos.

Jag piffade till mina raw food-bollar med nescafé-pulver i smeten och rullade i kokos.

Jag piffade till mina raw food-bollar med nescafé-pulver i smeten och rullade i kokos.

Jag testade den nya Ball mixen idag. Det gick riktigt snabbt och enkelt att fixa till bollarna. Tänk dock på att använd en ordentlig mixer då blandningen blir ganska kompakt och det kan vara svårt för en vanlig mixer att blanda samman. Jag använde min fenomenala Oster Versa. Jag tillsatte någon tesked nescafé-pulver då jag gillar en lätt kaffesmak på mina bollar. Sedan rullade jag bollarna i ekologisk kokos. Resultatet var över förväntan – hur gott som helst och ett perfekt litet snack när sötsuget sätter in! Högsta betyg åt Go Raw Ball Mix med andra ord!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Fröken M skriver:

  Åh, jag måste försöka få tag på en sån där påse och testa!! Mitt ”söt sug” tar nästan död på mig på dagarna och vid 14.55 är humöret allt annat än på topp!! Kram

 2. Deer skriver:

  Åh jag har sett din där, perfekt att ha som mellis – måste testa! Kram

 3. Annika skriver:

  Har en påse i köket, jag älskar ju bollar så såklart måste jag också testa dessa 🙂

 4. Fröken M skriver:

  Så jäkla goda ( Lite förvånad över det faktiskt… men så är jag skeptisk till allt ”nyttigt” )
  Prislappen på påsarna var väl lite i saftigaste laget och jag inser att jag behöver en bättre mixer.
  Men goda – JAAA ! 🙂

 1. september 25, 2015

  […] […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *