Julbord på Rökeriet 2016

Julbord på Rökeriet 2016

Julbord på Rökeriet 2016

På fredag (uppdaterat: ändrade planer – det blir lördag istället) är det äntligen premiär för julbordRökeriet 2016. Att äta julbord på Rökeriet Fjäderholmarna har blivit en mysig tradition för mig och familjen. Julbordet 2016 står uppdukat 25 november – 22 december 2016. Det är ett klassiskt julbord med influenser från restaurangens egna rökeri. Menyerna komponeras av köksmästare John Kumerius i samarbete med Crister Svantesson. De erbjuder både lunchsittning och två kvällssittningar (16:00 och 20:00). Båtar avgår från Nybroviken en halvtimme innan sittningen börjar.

Klassiskt julbord a la Rökeriet

Klassiskt julbord a la Rökeriet

Redan på båten till Fjäderholmarna byggs julkänslan upp. Båtarna är vackert utsmyckade med lampor, belysning och julpynt och i baren ombord säljs dryck och glögg man kan köpa som fördrink innan maten. Väl framme möts man av tända eldar och en mycket juligt och mysigt inredd restaurang. Man bjuds på glögg innan maten och sedan är det bara att hugga in på godsaker som fisk och skaldjur, kallskuret av alla de sorter, olika varma rätter och ett dignande efterrättsbord. Åh, vad jag längtar! Återkommer självklart med rapport!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *