Kall paj med lax, räkor och avokado på kavringsbotten
Tänk, på fredag är det redan midsommarafton. Vi ska fira den hos några kompisar. Till lunchen blir det knytis och middagen blir vi bjudna på – lyx! Men det kommer ändå bli mycket matlagning hemma hos oss i helgen. På lördag dag kommer mina svärföräldrar som stannar hela helgen och på söndag väntar det traditionella släktfirandet av Filippas födelsedag då vi som vanligt bjuder på lunch och fika.
Men först är det som sagt midsommarafton. Jag skulle vilja tipsa om min absoluta midsommarfavorit som dessutom passar lika bra till påsk, midsommar och jul. Det är en kall paj med lax, räkor och avokado på kavringsbotten. Den är verkligen to die for och en paj alla jag bjudit den på har älskat!!
Kall paj med lax, räkor och avokado
Pajbotten
200 g kavring
50 g smör
Fyllning
150 g strimlad kallrökt lax
200 g hackade skalade räkor
2 hackade hårdkokta ägg
2 tärnade avokado
1 hackad röd lök
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 tsk pressad citron
salt och peppar
Dekoration
Dill, citron eller löjrom
Riv kavringen i smulor eller kör den i en matberedare. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en pajform med fingrarna. Ställ formen kallt under tiden du gör fyllningen.
Blanda laxen, räkorna, äggen, avokadon och löken med creme fraiche och majonäs. Smaka av med citron, salt och peppar. Bred ut fyllningen i pajskalet. Låt gärna pajen vila minst ett par timmar i kylen innan den ska ätas. Dekorera innan servering.
Senaste kommentarer