Ingen midsommar utan Västerbottenpaj

Det finns mycket god mat som passar perfekt till midsommar. På kvällen grillar vi alltid (oftast kött) men till lunchen går vi all in med allt det traditionella som hör midsommar till. Ett måste för mig på midsommar är den goda laxpajen jag tipsade om tidigare, men även Västerbottenpaj. Ingen Västerbottenpaj, ingen riktig midsommarkänsla. Jag har ett recept som har följt mig i alla år och med det skapar man mirakel. Ett oerhört frasigt och gott skal fyllt med underbar smakrik och krämig ost! Mums!

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

150 g riven Västerbottensost
3 ägg
2 dl Vispgrädde
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minuter tills pajen stelnat.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. junitjej skriver:

    Så gott med sådan paj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *