Köttig fredagsmiddag
Fredagsmiddag hos familjen Sundberg = en god köttbit med trevliga tillbehör. Idag hade jag köpt den mest perfekta rostbiffen i bit som jag skar i lagom tjocka skivor och stekte i grillpanna. Tillbehöret idag blev bakad potatis. Jag minns inte ens när vi åt det hemma sist. Tror aldrig det har hänt faktiskt… Men åh, så gott det var! Jag bakade den först i mikrougnen och sedan bakade jag på den i ugnen. På så sätt tog det bara totalt 20 minuter att få färdigbakad, perfekt potatis. Smör och goda såser (grill- och bearnaisesås) blev perfekta tillbehör. Och grönsaker såklart. Till köttet drack vi mousserande vin. Passade jättebra!
Till kvällsfikat hade jag bakat de mest underbara hallon- och kardemummamuffins med vaniljfyllning. Ni bara måste baka dessa. Riktigt goda!
Hallon- och kardemummamuffins med vaniljkräm och smulpajstopping, ca 16 st små eller 8 st stora
muffinssmet
100 gram smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
Fyllning
2-3 hallon per muffins
1/2 sats marsankräm
Topping
30 gram smör
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
Sätt ugnen på 180 grader.Gör marsankrämen. Blanda ihop smulpajstoppingen genom att tärna smöret och nypa ihop det med mjölet och strösockret till en smulig massa.
Mät upp mjöl, bakpulver och kardemumma i en skål. Smält smöret och häll på mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt och rör därefter ner smör- och mjölkblandningen i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen till en jämn smet.
Klicka ca 1 stor matsked muffinssmet i formarna, lägg på ca 1 msk marsankräm mitt i varje muffinsform och häll på ytterligare muffinssmet så att marsankrämen täcks helt. Formarna ska vara fyllda till ca 3/4 av muffinssmet. Placera 2 hallon på toppen och smula topping över hallonen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och njut sedan!
Senaste kommentarer