Oboybollar

Oboybollar

Oboybollar

Delicatobollar, kokosbollar, chokladbollar, havrebollar, n-bollar (har aldrig tagit det ordet i min mun) – kärt barn har många namn. Det finns inte många som inte älskar denna godbit. I dagens hälsomedvetna (fixerade?) samhälle bakar vi gärna nyttiga varianter av bollarna. Det är dadelbollar, rawbollar, coltingbollar, nötbollar etc. Nyttigare, dvs har ett bra näringsinnehåll, men knappast energisnåla. I helgen bakade jag magiskt goda bollar. Inte nyttiga någonstans men bland de godaste bollarna jag någonsin gjort. Det blev en omgång Oboybollar.

Runda och goda!

Runda och goda!

Oboybollar är precis som chokladbollar fast de har en mildare liksom rundare och mjukare smak. Mycket godare än de gjorda på kakao.

Omöjligt att motstå dessa godbitar!

Omöjligt att motstå dessa godbitar!

Förvara Oboybollarna i kylen eller frys dom och ta fram när suget slår till!

Oboybollar, ca 20-25 st

8 dl havregryn
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl Oboy
2 dl kokos
2 msk kallt kaffe, kallt
150 g rumsvarmt smör
ca ½ dl mjölk

Kokos till garnering

Häll havregrynen i en bunke. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, Oboy och kokos. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölken lite i taget och blanda ihop allt till en ganska kladdig smet. Gör bollar av degen i önskad storlek och rulla i kokos.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Miss Jennifer skriver:

    Men så gott, tack för receptet 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *