Oboybollar
Delicatobollar, kokosbollar, chokladbollar, havrebollar, n-bollar (har aldrig tagit det ordet i min mun) – kärt barn har många namn. Det finns inte många som inte älskar denna godbit. I dagens hälsomedvetna (fixerade?) samhälle bakar vi gärna nyttiga varianter av bollarna. Det är dadelbollar, rawbollar, coltingbollar, nötbollar etc. Nyttigare, dvs har ett bra näringsinnehåll, men knappast energisnåla. I helgen bakade jag magiskt goda bollar. Inte nyttiga någonstans men bland de godaste bollarna jag någonsin gjort. Det blev en omgång Oboybollar.
Oboybollar är precis som chokladbollar fast de har en mildare liksom rundare och mjukare smak. Mycket godare än de gjorda på kakao.
Förvara Oboybollarna i kylen eller frys dom och ta fram när suget slår till!
Oboybollar, ca 20-25 st
8 dl havregryn
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl Oboy
2 dl kokos
2 msk kallt kaffe, kallt
150 g rumsvarmt smör
ca ½ dl mjölk
Kokos till garnering
Häll havregrynen i en bunke. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, Oboy och kokos. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölken lite i taget och blanda ihop allt till en ganska kladdig smet. Gör bollar av degen i önskad storlek och rulla i kokos.
Men så gott, tack för receptet 😉