Kränkt eller hotad

Skyldigheter och rättigheter på nätetAtt bli kränkt eller hotad är aldrig okej. Det spelar ingen roll om det händer på skolgården, i hemmet eller på arbetsplatsen. Inte heller om det sker på nätet. Mobbing på internet är ett växande problem. Likaså identitetsstöld som idag är ett av det vanligaste bedrägeribrotten i Sverige.

Själv har jag, peppar peppar, varit förskonad från mobbing och identitetsstöld, både i verkliga livet och på nätet. Men då många är utsatta eller kommer att bli utsatta har företaget AIG tagit fram en försäkring som hjälper en om man blir utsatt för hat, hot och kränkningar på internet. Försäkringen täcker även identitetsstöld.

Om man är intresserad av att läsa mer om vilka rättigheter man har om någon utsätter en för kränkning på nätet kan jag rekommendera boken ”Näthat – Rättigheter och möjligheter” av Mårten Schultz. Boken ger svar på frågor som vilka är mina rättigheter och skyldigheter i digitala sammanhang, vad får man och vad får man inte säga på internet, vad kan jag göra om någon utsätter mig för en kränkning på internet, etc etc. Mycket intressant och högaktuellt!

Vill du läsa mer om kampanjen mot näthat och id-stöld, gå in på reddville.se där det även kommer att finnas spännande tävlingar med fina vinster under kampanjen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Margita skriver:

    Grattis till vinsten! Jag har gett din mejladress till Gravyrbutiken och de kommer att kontakta dig! 🙂
    Hör gärna av dig igen och berätta vad du valde – *är så nyfiken* – men bara om du vill!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *