Kyckling a la curry
Kvällens middag blev en kycklinggryta, Kyckling a la curry som vann förstapriset i tävlingen Pippi på gryta i Barnens matskola. Barnen var först vädligt tveksamma och ville inte smaka. Gustaf var först ut att våga och när han väl smakat fanns ingen hejd, han åt som bara den. Filippa åt först bara nudlarna och när hon smakat på kycklingen sa hon att hon bara ville ha en portion. Det blev en portion till, så även hon gillade det. Både jag och Mattias tyckte rätten var kanongod! Till maten serverade vi risnudlar, broccoli blandat med citronsaft, vitlök och olivolja (barnen ratade broccolin), färska sockerärtor och edamamebönor. Mums!
Kyckling a la curry, 4 port
4 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
2 lökar
1 matsked röd curry
3 deciliter kokosmjölk
1 hönsbuljongtärning
½ matsked soya
1 paprika
2 morötter
Salt och peppar
1 matsked sweet chili
1 matsked farinsocker
Bryn kycklingfiléerna och lägg i en gryta. Bryn vitlöken, löken och röd curry i lite vatten. Lägg i grytan. Häll i kokosmjölken, hönsbuljongen, soyan, paprikan och morötterna i grytan. Krydda med salt, peppar, sweet chilisås och soya.
Senaste kommentarer