Kyckling a la curry

Kvällens middag blev en kycklinggryta, Kyckling a la curry som vann förstapriset i tävlingen Pippi på gryta i Barnens matskola. Barnen var först vädligt tveksamma och ville inte smaka. Gustaf var först ut att våga och när han väl smakat fanns ingen hejd, han åt som bara den. Filippa åt först bara nudlarna och när hon smakat på kycklingen sa hon att hon bara ville ha en portion. Det blev en portion till, så även hon gillade det. Både jag och Mattias tyckte rätten var kanongod! Till maten serverade vi risnudlar, broccoli blandat med citronsaft, vitlök och olivolja (barnen ratade broccolin), färska sockerärtor och edamamebönor. Mums!

Kyckling a la curry

Kyckling a la curry

Kyckling a la curry, 4 port

4 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
2 lökar
1 matsked röd curry
3 deciliter kokosmjölk
1 hönsbuljongtärning
½ matsked soya
1 paprika
2 morötter
Salt och peppar
1 matsked sweet chili
1 matsked farinsocker

Bryn kycklingfiléerna och lägg i en gryta. Bryn vitlöken, löken och röd curry i lite vatten. Lägg i grytan. Häll i kokosmjölken, hönsbuljongen, soyan, paprikan och morötterna i grytan. Krydda med salt, peppar, sweet chilisås och soya.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *