Limekyckling med cashewnötter

Helgen har varit, som vanligt, lite för kort men härlig ändå! I lördags delade jag ut Dagispåsen på Åhléns city. Ganska många barnfamiljer trotsade värmen och tog sig in till butiken för att hämta ut sin fina påse fylld med trevligheter. Det var kul att träffa Cattis och Lotta igen (tjejerna bakom Loppi.se, Dagispåsen och WeRFamily) samt alla andra trevliga tjejer som också delade ut påsarna tillsammans med mig.

Varken jag eller Mattias orkade laga mat så det blev hämtmat, Kebabpizza. Mums!

På söndagen hängde jag i simhallen med barnen på förmiddagen. På det följde en slappdag för oss alla i soffan, i sängen och lite här och var där man kunde ta det lugnt. På kvällen middag hos mamma. Trevligt!

Nu tillbaka till vardagen, igen…

Tre rätter återstår från vår 5-dagars kasse från Middagsfrid. Ikväll slog vi till på Limekycklingen med cashewnötter, ris och wokade grönsaker. Tyvärr kändes det som om det tog evigheter att hacka alla grönsaker till woken men visst var det mödan värt, den smakade gudomligt! Maten var mycket fräsch och god, kycklingen fick riktigt god smak av limen. Rekommenderas!

Limekyckling med cashewnötter, 4 port

600 g kycklinglårfilé
1 lime
1 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
salt och cayennepeppar

100 g cashewnötter

1/2 purjolök
1 rödlök, ca 100 g
250 g broccoli
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
salt

Ris

Koka riset.

Halvera kycklinglårfiléerna. Lägg i en ugnsform. Gör marinaden. Skölj och riv skalet från 1 l

ime. Blanda limeskalet med saften från 1 lime, 1 msk kinesisk soja, 1 msk flytande honung, salt och cayennepeppar i en skål och häll över kycklingen. Sätt in i ugnen och stek i ca 15 min.

Hetta upp en stekpanna. Torrosta 100 g cashewnötter på medelhögvärme i 3 min. Lägg i en skål.

Skölj och skiva 1/2 purjolöki 1 cm stora skivor. Skär 1 rödlök (ca 100g) i 1 cm breda klyftor. Skär 250 g broccoli i små buketter. Strimla 1 röd paprika. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt purjon, löken och broccolin. Fräs på medelhög värme i 4 min. Tillsätt paprikan och fräs i ytterligare 1 min. Krydda med salt.

Strö cashewnötterna över limekycklingen och servera med de frästa grönsakerna och riset.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *