Köttfärssås i Crock-Pot
Köttfärssås och spaghetti är en klassisk maträtt som ständigt toppar listan över mest omtyckta och önskade rätter. Både hos vuxna och barn. Självklart ska man göra köttfärssås i Crock-Pot eller långlagad i gryta. En långlagad köttfärssås är en köttfärssås som görs med omtanke och kärlek och tillbaka får man en smakfull och krämig maträtt från himmelriket. Vad du ger får du också tillbaka.
Jag ger 1 kg svensk nötfärs. Eftersom min Crock-Pot saknar bryningsfunktion (det finns faktiskt modeller utrustade med just detta ute på marknaden nu) brynte jag min färs i vanlig het panna innan jag la ner den i pottan. I med 1 gul hackad lök, 2 rivna vitlöksklyftor, 2 finrivna morötter, 1 riven selleristjälk, 1/2 dl röda linser, 4 msk tomatpuré och 1 burk krossade tomater. I med goda kryddor som salt, peppar, paprika och vad man nu gillar att ha i sin köttfärssås. Jag adderar ingen vätska förutom de krossade tomaterna då jag tycker det bildas tillräckligt mycket vätska från färsen under tillagning. Vill man kan man ha i en slurk gott rödtjut!
Tillsammans bestämmer vi oss för 7 timmars tillagning på lägsta effekt och omrörningsfunktion på. Pottan ger mig en av de godaste, krämigaste och mest smakrika köttfärssåser jag någonsin smakat. Galet gott!
Senaste kommentarer