Köttfärssås i Crock-Pot

Köttfärssås och spaghetti är en klassisk maträtt som ständigt toppar listan över mest omtyckta och önskade rätter. Både hos vuxna och barn. Självklart ska man göra köttfärssås i Crock-Pot eller långlagad i gryta. En långlagad köttfärssås är en köttfärssås som görs med omtanke och kärlek och tillbaka får man en smakfull och krämig maträtt från himmelriket. Vad du ger får du också tillbaka.

I med lök, vitlök, tomatpuré, krossad tomat, rivna grönsaker, linser och kryddor.

I med lök, vitlök, tomatpuré, krossad tomat, rivna grönsaker, linser och kryddor.

Addera brynt köttfärs.

Addera brynt köttfärs.

Jag ger 1 kg svensk nötfärs. Eftersom min Crock-Pot saknar bryningsfunktion (det finns faktiskt modeller utrustade med just detta ute på marknaden nu) brynte jag min färs i vanlig het panna innan jag la ner den i pottan. I med 1 gul hackad lök, 2 rivna vitlöksklyftor, 2 finrivna morötter, 1 riven selleristjälk, 1/2 dl röda linser, 4 msk tomatpuré och 1 burk krossade tomater. I med goda kryddor som salt, peppar, paprika och vad man nu gillar att ha i sin köttfärssås. Jag adderar ingen vätska förutom de krossade tomaterna då jag tycker det bildas tillräckligt mycket vätska från färsen under tillagning. Vill man kan man ha i en slurk gott rödtjut!

Köttfärssåsen klar att njutas av!

Köttfärssåsen klar att njutas av!

Tillsammans bestämmer vi oss för 7 timmars tillagning på lägsta effekt och omrörningsfunktion på. Pottan ger mig en av de godaste, krämigaste och mest smakrika köttfärssåser jag någonsin smakat. Galet gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *