Godaste våfflorna ever
Idag firades våffeldagen även hemma hos oss. Vi började middagen med underbart god (och det menar jag verkligen) blodpudding, bacon och lingonsylt. Sen avslutades middagen med några våfflor. Jag lovar att det här var bland de godaste våfflorna jag ätit någonsin. Jag gjorde egen smet för första gången (tack för receptet Nettan) och vilken skillnad. Våfflorna blev frasigare och godare än de man gör med pulver. Jag gjorde en matigare topping med rökt lax blandat med keso, dill och citronsaft på en våffla och grädde och sylt på den andra. MUMS!!!!!! Men oj, så mätt jag blev. Hela familjen var förtjust i allt från blodpudding till våffla, alltså en helt dunderlyckad middag!
Våfflor, ca 10 laggar
100 g smör
2 1/2 dl kolsyrat vatten
1 dl fullkornsdinkel
2 1/2 dl dinkelsikt
2 dl lättmjölk
2 tsk bakpulver
Smält smöret. Rör samman vattnet, mjölet, mjölken och bakpulvret till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Grädda i ett varmt och smörat våffeljärn.
Åh gott!
Godaste receptet som finns, jag lovar!!! Mer frasigt får man leta efter!