Godaste våfflorna ever

Våfflor med olika toppings

Våfflor med olika toppings

Idag firades våffeldagen även hemma hos oss. Vi började middagen med underbart god (och det menar jag verkligen) blodpudding, bacon och lingonsylt. Sen avslutades middagen med några våfflor. Jag lovar att det här var bland de godaste våfflorna jag ätit någonsin. Jag gjorde egen smet för första gången (tack för receptet Nettan) och vilken skillnad. Våfflorna blev frasigare och godare än de man gör med pulver. Jag gjorde en matigare topping med rökt lax blandat med keso, dill och citronsaft på en våffla och grädde och sylt på den andra. MUMS!!!!!! Men oj, så mätt jag blev. Hela familjen var förtjust i allt från blodpudding till våffla, alltså en helt dunderlyckad middag!

Våfflor, ca 10 laggar

100 g smör
2 1/2 dl kolsyrat vatten
1 dl fullkornsdinkel
2 1/2 dl dinkelsikt
2 dl lättmjölk
2 tsk bakpulver

Smält smöret. Rör samman vattnet, mjölet, mjölken och bakpulvret till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Grädda i ett varmt och smörat våffeljärn.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Yolanda skriver:

    Åh gott!

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Godaste receptet som finns, jag lovar!!! Mer frasigt får man leta efter!

  1. mars 23, 2010

    […] har nog inte undgått någon att det är våffeldagen på torsdag 25 mars. Självklart kommer våfflor att serveras i det Sundbergska hemmet. Nu har vi ett dubbelt och ett enkelt våffeljärn hemma, men […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *