Kycklinggryta med råris
Ikväll gjorde jag en riktig vårig kycklinggryta med fina primörgrönsaker. Receptet hittade jag hos Kryddburken. Lite modifiering som vanligt så man får sin personliga touch på maten! Jag la till färsk broccoli och ökade mängden morötter. Till maten hade vi råris och kokta grönsaker. Grytan kändes fräsch och lätt, perfekt vardagsmat!
Örtkycklinggryta, 4 port
700 gram kyckling
2 knipplök eller 1 gul lök
2 morötter
1 solo vitlök
8 dl kycklingbuljong
1 msk tomatpuré
1 pressad citron
1 stor näven skalad schalottenlök
1 rejäl näven handfull färska örter (ta dina favoritörter eller de du har hemma)
Maizenamjöl + vatten till redning
Salt & peppar
Skär kyckligen i bitar och fräs på i stekpannan i smör så de får fin färg. Skala och strimla morötterna, hacka lök och vitlök och tillsätt tillsammans med buljongen och tomatpurén och pressa över citronen. Sänk värmen och låt kycklinggrytan få småputtra ca 10 min. Tillsätt schalottenlöken så de får behålla sin krispighet och så örterna, finhackade precis på slutet. Red såsen i pannan med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & peppar.
Senaste kommentarer