Kycklinggryta med råris

Ikväll gjorde jag en riktig vårig kycklinggryta med fina primörgrönsaker. Receptet hittade jag hos Kryddburken. Lite modifiering som vanligt så man får sin personliga touch på maten! Jag la till färsk broccoli och ökade mängden morötter. Till maten hade vi råris och kokta grönsaker. Grytan kändes fräsch och lätt, perfekt vardagsmat!

Örtkycklinggryta, 4 port

700 gram kyckling
2 knipplök eller 1 gul lök
2 morötter
1 solo vitlök
8 dl kycklingbuljong
1 msk tomatpuré
1 pressad citron
1 stor näven skalad schalottenlök
1 rejäl näven handfull färska örter (ta dina favoritörter eller de du har hemma)
Maizenamjöl + vatten till redning
Salt & peppar

Skär kyckligen i bitar och fräs på i stekpannan i smör så de får fin färg. Skala och strimla morötterna, hacka lök och vitlök och tillsätt tillsammans med buljongen och tomatpurén och pressa över citronen. Sänk värmen och låt kycklinggrytan få småputtra ca 10 min. Tillsätt schalottenlöken så de får behålla sin krispighet och så örterna, finhackade precis på slutet. Red såsen i pannan med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *