Lax- och räkpasta

Lax- och räkröran lagas på spisen

Lax- och räkröran lagas på spisen

När jag var iväg i tisdags på Röhnisch VIP-kväll åt Mattias och barnen köttbullar och pasta hemma. Dels kokade Mattias lite väl mycket pasta, dels åt barnen nästan bara köttbullarna. Det resulterade i att jag var tvungen att hitta på något att äta som vi kunde ha den överblivna pastan till. Det blev en underbart god och krämig lax- och räkpasta. Vi toppade pastan med färskriven parmesanost och till maten serverade jag en sallad bestående av isberg, tomater, majs och min favorit supersnaps.

Lax- och räkpasta, 4 port

4 laxfiléer á 120 g st skuret i tärningar
200 gram rökt lax skuret i små bitar
500 g oskalade räkor, som skalas
1 burk creme fraiche
Sweetchili-sås
Purjolök, det vita och lite av det gröna
½ röd paprika
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Hacka purjolök, paprika och gul lök i små bitar. Pressa vitlöksklyftan. Stek allt detta i olivolja i en het panna. Salta och peppra. Ha ner laxfilén och stek några minuter. Häll ned creme fraichen och låt koka ihop. Häll på sweetchili-sås efter eget smak och tycke. När det har kokat ihop, häll ned den rökta laxen och de skalade räkorna och låt bara detta värmas lite. Serveras till nykokt pasta och toppas med riven parmesanost.

Den färdiga lax- och räkpastan

Den färdiga lax- och räkpastan

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *