Lithells middagsakuten räddade kvällen

Lithells middagsakuten räddade kvällen

Lithells middagsakuten räddade kvällen

När jag kom hem slut och trött i torsdags efter ytterligare en lång dag i skolbänken hittade jag en stor, orange kasse framför ytterdörren. Till min stora glädje var det en påse med Barnens grillkorv från Lithells och olika goda tillbehör. Lithells middagsakuten räddade kvällen med en färdigplanerad middag som skulle ta mindre än 30 minuter från kasse till tallrik.

På menyn stod Provençalsk korvgryta med rouille. Återigen var Middagsakutens maträtt komponerad av Fredagskocken Mattias Larsson. I påsen hittade jag Barnens grillkorv som finns i två varianter, naturell och med morot. Det fanns också tex potatis, schalottenlök, zucchini, paprika, krossade tomater, gurka, sallad, citron, saffran, creme fraiche, matlagningsyoghurt och färska kryddor. Bara att sätta igång och laga maten.

Fräscha och goda ingredienser till en god korvgryta.

Fräscha och goda ingredienser till en god korvgryta.

Det här är en maträtt som kan behöva modifieras något beroende på hur kinkiga barn man har. Mina barn är inte särskilt förtjusta i zucchini så den stekte jag upp och serverade på sidan om till den som ville ha det. I övrigt var det inga konstigheter. Korv älskar de flesta, både vuxna och barn och en god korvgryta är alltid uppskattat i mitt hem. Skönt också med en allt-i-ett rätt.

Mindre än 30 minuter från kasse till tallrik.

Mindre än 30 minuter från kasse till tallrik.

Rouille var en nyhet för mig. Det har jag aldrig ätit förut. En mycket god och fräsch sås som passar extra barn nu i jul. Saffran förknippas starkt med just julen. Såsen var som sagt supergod men egentligen tycker jag inte en extra sås behövs till korvgryta. Denna sås passar bättre till en god laxfilé kan jag tycka. Bara att spara resten av såsen och testa vid nästa laxmiddag!

Provençalsk korvgryta med rouille, 4 portioner

6 st Lithells Varmkorvar, delade i 3 bitar vardera
200 g zucchini, tärnad
1 st paprikor, urkärnade och tärnade
8 st små schalottenlökar
8 st vitlöksklyftor (valfritt)
400 g passerade tomater
250 g kokt potatis, tärnad
1 msk hackad rosmarin
salt och olivolja

Rouille
2 dl majonnäs, rysk yoghurt eller crème fraiche
1 st rostad röd paprika, fintärnad
1 g saffran
2 st vitlöksklyftor, hackade

Värm en vid kastrull. Fräs zucchini, paprika, schalottenlökar och vitlöksklyftor i olja. Häll ner de passerade tomaterna och koka upp. Lägg ner korven och potatisen och låt korvgrytan sjuda sakta i ca 5 minuter.

Vispa samman samtliga rouilleingredienser till en kräm och smaka av med salt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *