Laxpaj

Hemgjord paj är utmärkt att göra av rester i kylen. Själva hade vi kokt potatis, några kokta broccolibitar, en ostbit som började bli gammal och ugnsbakad lax som behövde ätas upp. Sagt och gjort, de bildade  huvudingredienserna i dagens lunchpaj, laxpaj. Pajen var riktigt, riktigt god!

Laxpaj

1.5 dl fullkornsdinkel
2 dl dinkelsikt
0.5 tsk salt
50 g smör
100 g kokt kall potatis
2 msk kallt vatten

3 ägg
3 dl mjölk (eller 1.5 dl mjölk och 1.5 dl grädde)
Ugnsbakad lax
3 dl riven ost
2 hackade tomater
Kokta broccolibuketter
Salt och peppar

Vispa ihop äggen och mjölken (gräddmjölken). Blanda ner osten. Ha i valfri mängd ugnsbakad lax, broccoli och hackade tomater. Smaka av med salt och peppar.

Blanda mjöl och salt. Tillsätt smöret och finfördela det med fingrarna. Mosa potatisarna med en gaffel och rör i. Blanda till sist i vattnet och forma en deg. Låt degen vila i kylen minst en halvtimme. Värm ugnen till 200 grader. Tryck ut degen i en smord pajform och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.

Häll ner fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 25-30 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *